Dezastrul de la Primaria Capitalei. "Cum se face ca, in loc ca banii unei tari sarace sa fie cheltuiti cu mare grija, primarul isi permite sa jefuiasca cetatenii?"

Dezastrul de la Primaria Capitalei.

> Pe langa faptul ca aceste firme sunt prea multe, ca au teritorii intersectate (parcuri si gradini - agrement - turism - arbori si spatii verzi etc.), ca nu au personal suficient sau, altele, ca au personal prea numeros etc., ideea primarului abia acum incepe sa-si arate adevarata fata: a inceput alocarea directa a contractelor si, in plus, a inceput alocarea de la bugetul orasului a unor sume absolut uriase pentru salarii.

acum 33 luni (28 Sep 2017)

>

Pe langa faptul ca aceste firme sunt prea multe, ca au teritorii intersectate (parcuri si gradini - agrement - turism - arbori si spatii verzi etc.), ca nu au personal suficient sau, altele, ca au personal prea numeros etc., ideea primarului abia acum incepe sa-si arate adevarata fata: a inceput alocarea directa a contractelor si, in plus, a inceput alocarea de la bugetul orasului a unor sume absolut uriase pentru salarii. Cu alte cuvinte, se vor dubla sau tripla veniturile yesmenilor, sinecuristilor, prietenilor, nepotilor si beizadelelor de partid si de stat.

Daca vom fi intrebati de unde sunt acesti bani, se poate raspunde usor ca nu sunt nicidecum din vreo poseta de firma scumpa cumparata de Firea de la Paris, ci de la invatamant si sanatate.

Dupa ce ne trece uluiala, sa subliniem mai tare ideea asta: asadar, in loc sa se consolideze policlinicile Titan, Pantelimon sau Iancului, in loc sa se cumpere ata medicala (!!) la spitalul Pantelimon si alte materiale necesare spitalelor Capitalei, in loc sa se consolideze, intretina sau extinda scoli si gradinite, ca sa nu mai cada pe copii, Firea da lefuri de bancher unor sinecuristi care nu fac altceva toata ziua decat sa miste o hartie de pe un birou pe alt birou. De exemplu, la asa-zisa companie de dezvoltare durabila, salariul mediu este de 11 000 lei, iar la managementul traficului (o firma cu 6 angajati si 7 membri in consiliul de administratie) este de 12 000 lei pe luna.

Cum se face ca, in loc ca banii unei tari sarace sa fie cheltuiti cu mare grija si raspundere pana la ultimul leut, primarul Firea isi permite sa jefuiasca cetatenii?

Sa nu-si faca cineva iluzii ca celebra Catedrala a Mantuirii Neamului a fost uitata in acest nou episod de jaf organizat: aici se vor acorda 1 (singur) milion de euro pentru o lucrare complet lipsita de vreo documentatie, facuta de mantuiala, dupa schite pe genunchi, fara facturi, devize ori alte documente justificative. Cum e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro