DEZASTRUL de la Cernobil produce EFECTE chiar si dupa 30 de ani. COPIII sunt inca AFECTATI de radiatiile din aer | FOTO

DEZASTRUL de la Cernobil produce EFECTE chiar si dupa 30 de ani. COPIII sunt inca AFECTATI de radiatiile din aer | FOTO

La 30 de ani dupa ce orasul ucrainean Pripeat a fost expus dezastrului de la Cernobil, centrala este inca scoasa din functiune, iar zona ramane un loc interzis. In timp ce doctorii se feresc sa lege aceste probleme de dezastrul din 1986, medicul Iuri Bandazhevsky, cel care a realizat o serie de cercetari, sustine ca cesiul 137, eliberat in aer in urma accidentului de la Cernobil, este cea mai mare amenintare si spune ca localnicii il introduc in organism prin alimentele cultivate in zona, relazeaza Daily Mail.

acum 38 luni (12 Apr 2016)

La 30 de ani dupa ce orasul ucrainean Pripeat a fost expus dezastrului de la Cernobil, centrala este inca scoasa din functiune, iar zona ramane un loc interzis. Si in randul adultilor, cazurile de cancer, boli cardiovaculare si tiroidiene sunt crescute.

In timp ce doctorii se feresc sa lege aceste probleme de dezastrul din 1986, medicul Iuri Bandazhevsky, cel care a realizat o serie de cercetari, sustine ca cesiul 137, eliberat in aer in urma accidentului de la Cernobil, este cea mai mare amenintare si spune ca localnicii il introduc in organism prin alimentele cultivate in zona, relazeaza Daily Mail.

Numerosi copii cu dezabilitati locuiesc in Caminul pentru Copiii infirmi din orasul Vesnova, de langa Glusk, Belarus. Caminul nu este situate foarte departe de zonele contaminate de radiatii, despre care se crede ca au cauzat malformatii congetitale pe scara larga, in intreaga zona.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Imediat dupa catastrofa, cei 50.000 de locuitori din cel mai apropiat oras de langa Pripeat, au fost evacuati de urgenta in doar trei ore, intr-o operatiune guvernamentala majora. Chiar si asa, la mai bine de doua saptamani dupa dezastru, reactorul a continuat sa emita radiatii, in ciuda incercarilor de a le stopa. Citeste si:

+Patronul firmei de Lactate Bradet a PLANS in fata camerelor: "Nu am vrut sa ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro