Dezastrele furtunii care n-a fost | OPINIE

Asta dupa ce s-au luptat sa scoata radacinile, pentru ca baietii cu drujba trimisi de primarie taie copacul la vreo 40 cm de sol si pleaca. Cu vreo doua zile inainte de furtuna care n-a venit, stapanul situatiilor de urgenta explica esenta sistemului sau de avertizare: "Cu certitudine, am facut toate promovarile care s-au putut, iar acum sunt 200 de mii de oameni care au descarcat aplicatia.

acum 81 luni (23 Sep 2017)

Ca n-a fost furtuna inchipuita la televizor de niste minti bolnave ne-am dat seama cu totii. Ca tot haosul nu a fost provocat de un mesaj pe care nu l-a citit mai nimeni, iarasi, este evident. Ca, atunci cand inchizi scolile de la 17 pentru o furtuna anuntata dupa 20, n-ai cum sa nu provoci panica, este ceva atat de logic incat nu prea avem ce dezbate.

Dar ca a murit totusi un om dupa ce un copac s-a prabusit peste el, cu toate avertismentele si masurile anuntate, asta da, e de analizat. La fel cum trebuie sa vorbim despre dezastrul aplicatiei pentru avertizarea in caz de dezastre.

In Bucuresti, la fel ca in multe alte orase din tara, sunt multi copaci batrani, aparent sanatosi, care la fiecare suflare mai puternica de vant se rup, ucigand oameni si distrugand masini sau case. De mai multa vreme exista aparate care pot determina structura interioara a unui arbore si, evident, daca acesta reprezinta un pericol, sau nu, in caz de furtuna. S-a discutat chiar si la Primarie despre achizitionarea unor astfel de aparate, dar nu s-a mai auzit nimic.

Strada pe care locuiesc este plina de tei batrani, foarte frumosi, de altfel. Stiu de la vecini cat de greu le-a fost sa obtina toate aprobarile pentru ca arborii periculosi sa poata fi taiati. Asta dupa ce s-au luptat sa scoata radacinile, pentru ca baietii cu drujba trimisi de primarie taie copacul la vreo 40 cm de sol si pleaca. A revenit intr-adevar o echipa, dupa vreo doi ani, sa scoata radacinile si apoi, dupa alti doi ani, alta care sa planteze un alt arbore. Si nu, n-a fost nicio organizatie nici sa protesteze la taiere si nici sa ajute la plantare. Dar nu-i nimic, asteptam sa numaram pagubele la urmatoarea furtuna care va veni pe bune si, probabil, neanuntata de faimosul sistem de avertizare al lui Arafat.

Cu vreo doua zile inainte de furtuna care n-a venit, stapanul situatiilor de urgenta explica esenta sistemului sau de avertizare: "Cu certitudine, am facut toate promovarile ca... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro