Dezamagire, frustrare si nervi, dincolo de imaginea perfecta a vacantelor petrecute cu familia

Dezamagire, frustrare si nervi, dincolo de imaginea perfecta a vacantelor petrecute cu familia

Odata inceputa vacanta, multe din problemele de cuplu isi fac aparitia cu o intensitate accentuata deoarece timpul petrecut impreuna face ca accesele de nemultumire reciproca sa devina atat de toxice incat sa strice practic fiecare zi de "relaxare" impreuna cu familia. Psihoterapeutul Mirela Horumba este de parere ca rolul de parinte pune o presiune reala pe relatia de cuplu si ca, in anumite cazuri, nu este exclus ca tensiunile aparute in timpul vacantei sa-i puna la grea incercare pe cei doi parteneri. Conform unei analize realizate de agentia de turism Eturia, in Romania parintii ai caror copii au intre 1 si 7 ani aleg sa-si petreaca vacanta de vara in destinatii cu plaja, unde exista resorturi care ofera programe de distractie special concepute pentru cei mici: kids club, petreceri, animatori, piscine special amenajate etc.

acum 97 luni (7 Jun 2016)

Cea mai fericita perioada este cea in care planificam concediul, nu vacanta

Simpla planificare a concediului ne face mai fericiti, arata un studiu efectuat de cercetatorii olandezi si publicat in "Jurnalul de Cercetare a Calitatii Vietii". Pe de alta parte, rezultatele au aratat ca nivelul de satisfactie scade brusc in primele zile de vacanta.

Odata inceputa vacanta, multe din problemele de cuplu isi fac aparitia cu o intensitate accentuata deoarece timpul petrecut impreuna face ca accesele de nemultumire reciproca sa devina atat de toxice incat sa strice practic fiecare zi de "relaxare" impreuna cu familia. Paradoxul este ca desi te gandesti ca neexistand surse de presiune exterioara, cuplul se relaxeaza, in realitate abia atunci este momentul in care se manifesta aspectele care nu merg in cuplu, si nu mai pot fi negate sau ignorate, spune psihoterapeutul Mirela Horumba. Vacanta departe de familie, la moda in Occident

Statisticile occidentale arata ca aproape o treime din cupurile care pleaca in vacanta, se intorc acasa cu intentia de a divorta. In Anglia, cele mai multe divorturi se inregistreaza in luna septembrie, barbatii vazand perioada de intoarcere la serviciu ca pe un mod de a scapa de problemele de cuplu.

Se pare ca in strainatate se experimenteaza o solutie de a merge in vacanta individual, ceea ce nu mi se pare decat un soi de a ne fura singuri caciula. Ca o recomandare pentru o vacanta frumoasa este important sa folosim limbajul verbal pozitiv si sa ne canalizam intreaga atentie pe gasirea unor solutii, deoarece ele sunt intotdeauna la dispozitia noastra, este important doar sa schimbam maniera de focus, ne sfatuieste psihoterapeutul Mirela Horumba.

Relaxarea si starea de bine a parintilor tin de fericirea copiilor, care sunt pentru ei o cutie de rezonanta. Plecatul in vacanta fara copii poate starni in parinti un sentiment de vinovatie, unii considerand ca petrecerea concediului alaturi de cei m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro