Deutsche Welle: Ura fata de evrei este din nou la ea acasa in Europa

Deutsche Welle: Ura fata de evrei este din nou la ea acasa in Europa

Sinagogile din Germania trebuie deja de decenii sa fie pazite de politie Nu doar in lumea digitala, ci si in lumea reala dai peste oameni care isi urasc cu nesimtire si fara retinere semenii, deja de multe decenii. Ura fata de evrei este ura fata de oameni Nu este vorba in primul rand de solidaritate cu evreii, ci de implicare pentru toate persoanele si pentru toate lucrurile care alcatuiesc aceasta tara libera. Cate discursuri "de duminica", in care vom auzi ca asa ceva nu mai are voie sa se intample, vor mai fi rostite pana cand vorbitorii vor tacea de rusine, pentru ca de luni pana sambata asista fara sa faca nimic la toate relele care se intampla?

acum 40 luni (30 Mar 2018)

Nu remarca nimeni cat de departe suntem de inceputuri, cand doream cu totii sa combatem aceste fenomene? Demult deja antisemitismul european a revenit, ura fata de evrei este din nou la ea acasa in Europa!

Exemplele nu lipsesc: Paris, unde o femeie care a supravietuit Holocaustului a fost ucisa bestial doar pentru ca era de credinta iudaica. Marea Britanie, unde Partidul Laburist este zguduit de scandaluri antisemite, iar presedintele formatiunii nu ia nicio masura. Polonia, care incearca disperata sa se disculpe de orice raspundere pentru delicte antisemite comise pe teritoriul ei inaintea, in timpul si dupa Holocaust, pana in ziua de azi. Austria, unde extrema dreapta isi face de cap in guvern, iar cancelarul Kurz permite acest lucru din cauza unor calcule de strategie politica.

Si da - si in Germania. Aici, deja de decenii, trebuie pazite de catre politie scolile, gradinitele si centrele culturale evreiesti de teama nazistilor vechi si noi. Iar acest AfD, un partid de extrema dreapta, cu retorica rasista si antisemita care nu poate fi ignorata, a fost ales in premiera in Bundestag.

La fiecare sfarsit de saptamana, echipe de fotbal adverse sunt apostrofate cu apelativul jidani - si pe nimeni nu deranjeaza, se pare, acest fapt. Se spun bancuri cu evrei si se rade la ele, chiar daca nu sunt niciodata amuzante. Sinagogile din Germania trebuie deja de decenii sa fie pazite de politie

Nu doar in lumea digitala, ci si in lumea reala dai peste oameni care isi urasc cu nesimtire si fara retinere semenii, deja de multe decenii. De genul celor care sustin ca un lucru sau altul trebuie odata si odata spus cu voce tare - si care apoi debiteaza doar ura pura, violenta verbala, antisemitism si rasism. Tocmai pentru astfel de derapaje nu exista justificare si nu trebuie sa existe nici intelegere - nici macar in randul celor inclusi in notiunea de "alegatori care protesteaza prin votul lor".

Antisemitismul structur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro