Deutsche Welle: Incotro se indreapta Romania lui Liviu Dragnea?

Deutsche Welle: Incotro se indreapta Romania lui Liviu Dragnea?

Or, data fiind maniera ireprosabila in care Klaus Iohannis s-a comportat in reactie la criza iscata de guvernul Dragnea-Grindeanu, prin adoptarea decretului cu dedicatie intitulat OUG 13, dar si in ecou la demonizarea sistematica a presedintelui de catre propaganda PSD-ista, nu vad, dincolo de povestea cu casa, vreun motiv obiectiv ca seful statului sa nu fie crezut. De pilda, propunand, dupa retragerea vremelnica a OUG 13, alt tratament preferential, semnalizat de strania "distinctie dintre legalitate si oportunitate", evocata de Liviu Dragnea, de buna seama pentru ca legea sa nu fie valabila si pentru primari. Una situata mult dincolo de un nivel de natura sa poata fi cotat ca "obisnuit" pentru o tara est-europeana, ex-comunista, inca nedezvatata complet de periodicele accese de ura xenofoba dezlantuite, uneori pana la furor, de national-comunismul ceausist.

acum 40 luni (22 Feb 2017)

Sau considerau, pana de curand si pana la remanierea guvernamentala, daca dam crezare discursului prezidential din parlament.

Or, data fiind maniera ireprosabila in care Klaus Iohannis s-a comportat in reactie la criza iscata de guvernul Dragnea-Grindeanu, prin adoptarea decretului cu dedicatie intitulat OUG 13, dar si in ecou la demonizarea sistematica a presedintelui de catre propaganda PSD-ista, nu vad, dincolo de povestea cu casa, vreun motiv obiectiv ca seful statului sa nu fie crezut.

Scaderea semnificativa a numarului de protestatari pare sa indice aplanarea progresiva a crizei. Ceea ce explica, intrucatva, aparenta persistenta in eroare a unui executiv PSD-ist care a izbutit, in doar cateva saptamani de guvernare, sa scoata in strada, in proteste anticoruptie global exemplare, sute de mii de oameni, dar s-a afisat saptamani la rand ca si cum nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.

Majoritatea parlamentara si emanatia ei guvernamentala si-au reluat si vor continua probabil, imperturbabile, incercarile lor de a intoarce, normativ, Romania la stadiul de stat feudal.

Caci, altfel decat fata de responsabili externi, in duplicitarul ei discurs intern puterea damboviteana a omis sa-si asume derapajul, admitand, daca facem abstractie de mesajul indirect al usoarei remanieri a cabinetului, doar o insignifianta inadvertenta de "comunicare".

La umbra acestor manevre, mascind o incapatanare bizara intr-o tara democratica, majoritatea parlamentara si emanatia ei guvernamentala si-au reluat si vor continua probabil, imperturbabile, incercarile lor de a intoarce, normativ, Romania la stadiul de stat feudal.

De pilda, propunand, dupa retragerea vremelnica a OUG 13, alt tratament preferential, semnalizat de strania "distinctie dintre legalitate si oportunitate", evocata de Liviu Dragnea, de buna seama pentru ca legea sa nu fie valabila si pentru primari. Astfel incat rigorile ei sa-i scuteasca de ped... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro