Deutsche Welle: In timp ce dictatura se pogoara in viteza supersonica asupra Romaniei, oare ce mai asteapta oamenii? Pe americani?

Deutsche Welle: In timp ce dictatura se pogoara in viteza supersonica asupra Romaniei, oare ce mai asteapta oamenii? Pe americani?

Sugrumati de propria importanta si aroganta, de insolenta cu care-si dispretuiesc natiunea, oligarhii de obedienta teleormaneana si-au manifestat "respectul", neasteptand sa-l vada pe Mihai in groapa inainte de a-si da lovitura de stat de drept. N-ar fi fost in interesul prestigiului coroanei ca si Custodele ei sa ajute tarii sa isi recucereasca democratia, ca oamenii sa nu mai fuga din ea ori de pe campul de bataie pentru drepturi civice, fundamentale? Sa-i implore pe cetateni sa nu se descurajeze vazand ca posesorii de conturi braziliene si palate edificate din taxele si buzunarele romanilor saraci, din banul public, incearca sa li se suie oamenilor nu numai politic si mediatic, sau economic, ci si juridic pe grumaz?

acum 26 luni (13 Dec 2017)

>

In timp ce continentul se apropie cu pas grabit spre oficializarea redivizarii lui in tari cu democratii tot mai precare si state fara democratie liberala, romanii isi luau in sinea lor adio de la rege. Paradoxala singuratate de final, reunindu-i, in fine, pe rege si poporul sau, in asteptare. Iar romanii sa-si traga sufletul dupa un an de proteste in masa iscate de jaful legislativ comis in interesul furilor de la pupitru. Marele, tristul si nefericitul trebuia plimbat si mort de colo colo. Lume ce conduce Parlamentul si pe furis, dar si pe fata spre a smulge tara-n pas rapid din gheara "statului paralel", citeste: din libertatea data de drepturi civice, deci de oranduirea democratica.

Stapanii locului, urmasi ai celor ce l-au mazilit si calomniat si umilit, s-au straduit sa para ca ar fi invatat ceva. Tot ei s-au repezit, aproape simultan, snoband ambasadori, sa-i calce in picioare dorinta cea mai fierbinte si pioasa: de a pune Romania, prin alianta cu democratiile occidentale, la adapost de dictatura. In Parlamentul dispus, spre a dobandi puteri dictatoriale, sa calce si pe cadavre (mitraliate, poate, de deputatul infractor Catalin Radulescu) se poate calca desigur si pe cadavrul regal. L-au confiscat simbolic, moral si politic, ca si cum ar fi un politruc numai bun de folosit in lupta cu statul de drept.

Dupa ce si-au varsat lacrimile reptiliene, parlamentarii PSDisti si aliatii au adoptat in viteza de katiuse modificari legislative de natura sa distruga independenta magistratilor.

Sugrumati de propria importanta si aroganta, de insolenta cu care-si dispretuiesc natiunea, oligarhii de obedienta teleormaneana si-au manifestat "respectul", neasteptand sa-l vada pe Mihai in groapa inainte de a-si da lovitura de stat de drept. S-au grabit ca, odata cu ramasitele pamantesti ale curajosului luptator care s-a ridicat candva in contra ambelor sisteme totalitare ale veacului trecut, sa ingroape si democratia romaneasca si pre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro