Deutsche Welle: In tara orbilor chiorul e imparat. Dar in a romanilor?

Deutsche Welle: In tara orbilor chiorul e imparat. Dar in a romanilor?

Ci pentru ca el, ca unic pol de stabilitate intr-o tara a carei democratie oricum defecta horcaie rau si da semne sa-si dea rapid obstescul sfarsit, ar fi trebuit mai mult decat orice sa tina cont de credibilitatea sa si, nu in ultimul rand, de cea a institutiei prezidentiale, . Ce incredere s-ar mai putea avea in sistemul ei politico-juridic, marcat nu doar de deraierile guvernului si ale unui parlament plin de penali, ci si de controversatele decizii recente ale unei CCR vadit politizate si inclinate sa ia partea regimului Dragnea? Dupa ani de eforturi futile, in care s-a vazut ridiculizat ca "taciturn" si ca "turist" net mai preocupat de concedii decat de treburile urgente ale statului, ajunsese in fine sa iasa la lumina.

acum 55 luni (28 Jun 2017)

>

In Venezuela si Zimbabwe, puterea e celor care, dupa ca-si saracesc poporul, nu ezita, de carteste, sa-si indrepte armele in contra lui.

Intre Carpati si Dunare marele sef, ridat sau nu, cu predilectii bahice sau nu, pare silit, cat timp e PSD la carma, sa fie cel putin plagiator. Poate spre a fi recunoscut ca fiind "de-ai nostri" de oamenii sistemului zis "ochiul si timpanul", asa cum nevazatorii ii considera pe cei lipsiti de facultatea vederii ca fiind de-ai lor?

Cert e ca nicaieri in Europa un premier n-a rezistat in functie, ca plagiator dovedit, un rastimp atat de indelungat ca Victor Ponta. Si nici unul n-a indraznit, ca el, sa manipuleze nepedepsit institutii, ca sa le impiedice sa-i demaste furtul. Zilele trecute, presedintele Iohannis i-a fericit pe unii, i-a siderat pe altii si ingrozit definitiv pe multi, acceptand propunerea de premier avansata de coalitia PSD-ALDE.

Mai popular cand si-a asumat-o decat oricand, instalat, deci, neobisnuit de confortabil pentru un sef de stat roman in saua prezidentiala, gratie interventiilor sale in apararea justitiei si a triumfului vizitei lui in SUA, Iohannis nu si-a adoptat decizia ex-abrupto.

Vom avea deci, dupa un premier PSD-ist autor de carti imaginare, de negasit in librarii, un succesor cu o inchipuita activitate de dascal universitar, indelebila, insa ramasa fara urme in mintile vreunui student.

Il descalifica incercarea sa esuata de a renunta benevol la titlul sau nemeritat de doctor. Ca si o declaratie de avere din care s-a evaporat subit, se pare, un autoturism de lux. Si, nu in ultimul rand, un CV grav contrazis, in care omul afirma existenta unor ani de indeletniciri de lector si conferentiar, pe care, dupa cum releva prezumtivul sau angajator, nu le-a exercitat.

Vom avea deci, dupa un premier PSD-ist autor de carti imaginare, de negasit in librarii, un succesor cu o inchipuita activitate de dascal universitar, indelebila, insa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro