Deutsche Welle: Cum sa-i judeci pe asasini daca ei, complicii, ori simpatizantii lor controleaza CNSAS-ul?

Deutsche Welle: Cum sa-i judeci pe asasini daca ei, complicii, ori simpatizantii lor controleaza CNSAS-ul?

Impreuna cu discursul antioccidental, cu flirtul cu autocratiile rasaritene si cu sicanarea unor magistrati independenti de felul Cameliei Bogdan a continuat la Bucuresti si o a treia miscare de intoarcere hotarata spre trecutul ceausist. Pentru ca tinde sa le jefuiasca si dreptul la judecarea ucigasilor copiilor, sotiilor si parintilor lor in decembrie 89 si in mineriade, cat timp CNSAS e si furnizor de memorie si (de informatii) nu in ultimul rand justitiei, cata mai e independenta in pesedizata Romanie. Auzeam recent justificate plangeri legate de omisiunea predarii, de catre SRI, a unei parti a dosarelor Securitatii care ar fi trebuit de mult sa fie obladuite de civili, inlesnind pedepsirea unor crime abominabile si imprescriptibile. De pilda, asasinarea la ordinul Ceausestilor si a securistilor lor de rang inalt, cu mana unor infractori de drept comun, a poetului si disidentului Gheorghe Babu Ursu.

acum 51 luni (4 Apr 2018)

Investigatorul independent Robert Mueller, fost sef al FBI, a ingropat in fine securea razboiului stangii cu presedintele american, negasind dovezi de complicitate a lui Trump cu Putin.

Doar la Moscova si Bucuresti tupeul restaurationist escaladeaza noi culmi, impingandu-i pe rusi si pe romani sa regreseze vesel catre totalitarism. Impreuna cu discursul antioccidental, cu flirtul cu autocratiile rasaritene si cu sicanarea unor magistrati independenti de felul Cameliei Bogdan a continuat la Bucuresti si o a treia miscare de intoarcere hotarata spre trecutul ceausist.

Caci ea muta pe un plan interior agresiunea asupra institutiilor, izolarea si ingenuncherea presedintelui si a tuturor celor care se opun unei pesedizari galopante. E nu doar o insulta, un scuipat abundent pe obrazul romanilor, ci si o tentativa de asasinare a memoriei si sufletului lor.

Astfel, cleptocratia nu se mai multumeste sa-si satisfaca poftele insatiabile de chivernisire prin furt. Nu vrea sa-si asigure doar satisfacerea lor perena, in liniste, prin vidarea de continut a institutiilor statului de drept, schimbarea oranduirii democratice si eternizarea uneia de tip neostalinist. Ci si oficializarea si ancorarea definitiva, in psihismul colectiv al romanilor, a acestei schimbari. Un ins propus si propulsat candva in conducerea institutiei menite sa studieze arhivele politiei politice de catre liderul postdecembrist al national-comunismului, al ceausismului si securismului PRM-ist, Vadim Tudor.

Astfel, arhivele asasinilor si tortionarilor slujind regimului comunist au ajuns pe mana unui extremist admitand, inca de acum 15 ani, ca, in chestiuni de istorie contemporana, adopta pozitii "sincrone cu ideologia politica" (ceausist-comunista, securista si ultranationalista) "a PRM".

A gandi pana la capat alegerea lui la sefia CNSAS inseamna, din unghiul meu, sa se conchida ca PSD a trecut arhivele Securitatii sub controlul Securitatii, doved... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro