Detaliile unui dublu asasinat care a zguduit Romania. Cum a fost prins in Baia Mare autorul a doua crime odioase

Detaliile unui dublu asasinat care a zguduit Romania. Cum a fost prins in Baia Mare autorul a doua crime odioase

Arghir Berciu, un fost ofiter judiciarist, acum in rezerva, povesteste ca prin luna mai 1982 a inceput totul, dupa ce a primit misiunea, alaturi de un coleg de la Economic, de a face verficari de rutina pe la marile restaurante din oras. Urcand la etaj, la prima masa din fata erau doua tinere si doi tineri - cei doi cu varste intre 30 si 32 de ani", incepe el. "Roxana a inceput sa-mi povesteasca, plangand, ca intr-o dupa-masa, cu cinci luni inainte, pe o straduta laturalnica, dintr-o masina au sarit trei tineri, i-au pus mana la gura si pe gat, ei si prietenei ei, dupa care le-au bagat in masina. El a profitat de faptul ca tanarul dormea intr-o pozitie "favorizanta", respectiv cu maine impreunate, la cap si a reusit sa-i puna catusele la maini inainte sa se trezeasc sau sa-si dea seama ce se intampla.

acum 44 luni (30 Oct 2016)

Infractorul a fost prins in Baia Mare, intr-un apartament din cartierul Sasar, dupa trei ani de cautari. Potrivit fostilor ofiteri de la acea vreme, el se muta din oras in oras, unde se ocupa de furturi.

Arghir Berciu, un fost ofiter judiciarist, acum in rezerva, povesteste ca prin luna mai 1982 a inceput totul, dupa ce a primit misiunea, alaturi de un coleg de la Economic, de a face verficari de rutina pe la marile restaurante din oras. Urcand la etaj, la prima masa din fata erau doua tinere si doi tineri - cei doi cu varste intre 30 si 32 de ani", incepe el. Cei patru tineri iau atras cumva atentia ofiterului si dupa ce s-a consultat cu colegul sau, i-au intalnit pe cei patru tineri la iesire si i-au legitimat. Celalalt, colegului meu de la Economic. In timp ce noi ne uitam la buletine, cei doi au profitat de neatentia noastra si au fugit. Una din tinere nu prezenta interes, insa cea de-a doua nu avea buletinul la ea, lucru care le-a atras atentia politistilor. Astfel, ea a fost retinuta si dusa la sediul politiei (militia de la acea vreme). Acolo, oamenii legii au incercat sa afle cate ceva despre vata ei, sa afle cine este, cu ce se ocupa, iar spre surpriza lor, au aflat ca fata a ajuns in compania lor dupa fusese rapita.

"Roxana a inceput sa-mi povesteasca, plangand, ca intr-o dupa-masa, cu cinci luni inainte, pe o straduta laturalnica, dintr-o masina au sarit trei tineri, i-au pus mana la gura si pe gat, ei si prietenei ei, dupa care le-au bagat in masina. Dupa sechestrare au fost duse la Constanta, intr-o garsoniera, unde le-au tinut mai multe zile. Ziua si noaptea era supusa unor perversiuni sexuale", mai spune el. Fata a mai povestit ca indivizii care o tineau sechestrata plecau de acasa si se intorceau seara cu multe bunuri furate. Apoi, dupa ce au stat o vreme in Constanta, s-au mutat la Brasov. Ei plecau seara in oras, la fel ca si inainte.

Asa s-au plimbat prin toata tara, v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro