Detaliile unei alte mari tragedii, produse in 2007 pe A2. Procurorii au avut nevoie de patru ani pentru a stabili vinovatii

Detaliile unei alte mari tragedii, produse in 2007 pe A2. Procurorii au avut nevoie de patru ani pentru a stabili vinovatii

Carambolul de pe Autostrada Soarelui, produs in 2007 pe fondul unui incendiu care a devastat 330 de hectare cu miriste si in care au fost implicate 14 autoturisme, a fost provocat de 6 soferi inconstienti. Concluzia la care au ajuns, dupa patru ani de cercetari, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost ca sase soferi au provocat cel mai grav accident de pe Autostrada Soarelui.

acum 85 luni (5 Nov 2016)

La acea data, autoritatile din Calarasi au avut spre instrumentare dosarul celui mai grav accident de pe A2. Carambolul de pe Autostrada Soarelui, produs in 2007 pe fondul unui incendiu care a devastat 330 de hectare cu miriste si in care au fost implicate 14 autoturisme, a fost provocat de 6 soferi inconstienti. Dupa patru ani de cercetari, procurorii au gasit, in 2011, vinovatii accidentului soldat cu un mort si 12 raniti.

Concluzia la care au ajuns, dupa patru ani de cercetari, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost ca sase soferi au provocat cel mai grav accident de pe Autostrada Soarelui.

Carambol cu 14 autoturisme

La 6 iulie 2007, circulatia pe Autostrada Soarelui a fost paralizata din cauza unui nor dens de fum care putea fi observat de la zeci de kilometri.

Procurorii au stabilit ca cele 14 autoturisme care s-au ciocnit in lant la kilometrul 97 al autostrazii, in apropierea localitatii Dragos-Voda, a fost provocat si de incendiul care s-a extins pe 330 de hectare. Scanteia care a aprins un camp intreg a fost declansata de un rest de tigara aruncat la intamplare. a oprit voluntar masina pe care o conducea in interiorul perdelei de fum, in fata celei conduse de M. Patru dintre soferi, au socotit procurorii, sunt vinovati pentru ca nu au adaptat viteza la conditiile de drum si s-au ciocnit de celelalte masini care se tamponasera deja. "Coroborarea tuturor probelor administrate in cauza a relevat ca cei sase inculpati, dar si victima, T.L., persoana decedata, au nesocotit regulile de circulatie pe autostrada in conditii de vizibilitate redusa", se precizeaza in rechizitoriu.

Va recomandam si:

Cum s-a produs tragedia de la Lehliu, cel mai grav accident petrecut vreodata pe o autostrada din Romania. Un sofer a iesit fara sa se asigure dintr-o benzinarie

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro