Detalii ciudate despre meseriile marilor duhovnici romani. Calugarul care a fost primar si fugarul devenit exorcizator

Detalii ciudate despre meseriile marilor duhovnici romani. Calugarul care a fost primar si fugarul devenit exorcizator

A activat, insa, in Miscarea Legionara, de la varsta de 18 ani, fiind condamnat la inchisoare atat in timpul regimului maresalului Ion Antonescu, cat si in anii de comunism. Arsenie Papacioc nu a fost doar duhovnic, ci si sef de plasa (conducator legionar imediat subordonat sefului de judet) la Zarnesti si primar al orasului Zarnesti in anii 1940 - 1941. Dupa absolvirea Facultatii de Teologie si a scolii militare, duhovnicul s-a inrolat in armata, fiind trimis ofiter in cadrul unitatii de graniceri de la Careii Mari, la granita cu Ungaria.

acum 56 luni (10 Apr 2018)

Aflati mai mereu in atentia organelor represive ale regimului comunist, duhovnici ca Arsenie Boca si Ilarion Argatu s-au remarcat si prin alte activitati in afara celor religioase.

Arsenie Papacioc a fost primar

Arsenie Papacioc (1914 - 2011) a fost staret al Manastirii Sfanta Maria din Techirghiol si este condiderat una dintre marile personalitati ale ortodoxiei. A activat, insa, in Miscarea Legionara, de la varsta de 18 ani, fiind condamnat la inchisoare atat in timpul regimului maresalului Ion Antonescu, cat si in anii de comunism. A fost gratiat in 1964 si eliberat din Aiud, dupa ce in 1958 fusese condamnat la 20 de ani de munca silnica. Arsenie Papacioc nu a fost doar duhovnic, ci si sef de plasa (conducator legionar imediat subordonat sefului de judet) la Zarnesti si primar al orasului Zarnesti in anii 1940 - 1941. De asemenea, a lucrat ca maistru la fabrica de armament Malaxa, dar si ca sculptor. "Terminand liceul si luand bacalaureatul la prima prezentare, inclinam spre stiintele pozitive, dar daca aveam avere sau garantau tutorii pentru mine intram la aviatie la Cotroceni - ceea ce n-a fost, impiedicandu-ma saracia", scria Arsenie Boca. Calugarul a fost absolvent al Scolii de Belle-Arte din Bucuresti si a lucrat, dupa inlaturarea sa din preotie ca pictor de biserici. De asemenea, in tinerete se remarcase prin talentul de desenator si ilustrator al cartilor religioase.

Nicolae Steinhardt - publicist si avocat

Nicolae Steinhardt (1912 - 1989), autorul "Jurnalului Fericirii", evreu de origine, s-a calugarit dupa eliberarea din inchisorile regimului comunist, unde a stat sase ani, ca detinut politic, pana in 1964.

Iustin Parvu a lucrat in mina si in exploatarile forestiere

Iustin Parvu (1919 - 2013) a slujit la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt si a avut o notorietate uriasa, datorata si celor 16 ani petrecuti in temnitele regimului comunist, pentru activitate legionara. In anii d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro