Destine distruse de colimatorul mafiei locale

Astfel, cercetarea la fata locului trebuia efectuata de agentii de la Serviciul Rutier Galati, dar cazul a fost preluat in forta de agentii de la Politia Tecuci, despre care Bogdan Banu afirma ca au incercat sa ascunda prezenta la locul accidentului a lui Sandu Fertu, tatal colegului lor, agentul Ionel Fertu, si ruda cu multe personaje influente pe plan local. Desi era vorba de constituire de grup organizat in vederea comiterii de infractiuni, o forma agravanta, in ordonanta se motiva scoaterea de sub urmarirea penala prin faptul ca "exista date care atesta ca invinuitii pot fi indreptati si fara aplicarea unei pedepse", dupa cum a decis procurorul.

acum 75 luni (23 Aug 2016)

Bogdan Banu a fost acuzat in 2010 de Politia Tecuci si Parchetul Judecatoriei Tecuci de comiterea unui accident cu doua victime.

Astfel, cercetarea la fata locului trebuia efectuata de agentii de la Serviciul Rutier Galati, dar cazul a fost preluat in forta de agentii de la Politia Tecuci, despre care Bogdan Banu afirma ca au incercat sa ascunda prezenta la locul accidentului a lui Sandu Fertu, tatal colegului lor, agentul Ionel Fertu, si ruda cu multe personaje influente pe plan local.

Bogdan Banu nu a acceptat pedeapsa cu suspendare pe care a primit-o si a facut mai multe plangeri la DNA si Parchetul General. Tatal, Ion Banu, a preluat fostul Agromec Berheci, pe care l-a transformat intr-o ferma prospera, cu utilaje moderne, fabrici de ulei si alcool etc. Spre exemplu, oamenii legii au inceput sa tolereze furturile de zeci de tone de cereale din depozitele firmei sale. In august 2013, agentul Cristian Rusu, de la postul local de politie, i-a prins in flagrant pe paznicul depozitului Agriban, Cornel Marcu, si alti 5 membri ai familiei acestuia, care intrasera noaptea in depozit si incarcasera intr-o caruta 2,25 tone de grau, potrivit lui Bogdan Banu.

Politia a demarat cercetarile, iar la domiciliul suspectilor ar mai fi fost gasiti si alti saci cu grau, din furturi anterioare, si potrivit documentelor Agriban rezulta ca din depozit lipseau aproape 30 tone de grau.

Dosarul a ajuns la Parchetul Tecuci, fiind instrumentat de procurorul care a anchetat si dosarul accidentului in urma caruia a fost condamnat Bogdan Banu. Iar magistratul a decis, in cazul furtului de cereale, ca faptele celor 6 "nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni" si a dispus scoaterea lor de sub urmarire penala.

Desi era vorba de constituire de grup organizat in vederea comiterii de infractiuni, o forma agravanta, in ordonanta se motiva scoaterea de sub urmarirea penala prin faptul ca "exista date care atesta ca invinuitii pot ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro