Destinatiile preferate de romani pentru vacanta de vara: o zona mai putin exploatata din Portugalia, noua atractie

Destinatiile preferate de romani pentru vacanta de vara: o zona mai putin exploatata din Portugalia, noua atractie

Perioada de vara este unul dintre cele mai aglomerate sezoane de calatorie din an si, pe masura ce zilele de iunie trec, aeroporturile incep sa se umple cu romani care se indreapta spre o vacanta de vara relaxanta. Barcelona ocupa locul fruntas in topul destinatiilor preferate de romani pentru a-si petrece vacanta de vara, potrivit datelor furnizate de catre specialistii motorului de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro. In mod obisnuit, exista o multime de factori de luat in considerare atunci cand planificam vacanta de vara: de la buget si alegerea destinatiei, pana la gasirea zborului si hotelului potrivite si apoi pregatirea bagajelor pentru vacanta propriu-zisa.

acum 45 luni (7 Jun 2017)

Perioada de vara este unul dintre cele mai aglomerate sezoane de calatorie din an si, pe masura ce zilele de iunie trec, aeroporturile incep sa se umple cu romani care se indreapta spre o vacanta de vara relaxanta. Chestionand calatorii romani si analizand cautarile de zbor pentru lunile de vara, specialistii au constatat faptul ca tarile latine sunt cele mai populare in randul romanilor pentru aceasta vara. Totusi, se pare ca planificarea vacantei de vara relaxante nu este lipsita de stres.

Barcelona ocupa locul fruntas in topul destinatiilor preferate de romani pentru a-si petrece vacanta de vara, potrivit datelor furnizate de catre specialistii motorului de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro. Iar cand vorbim de tipul de vacanta, cateva zile petrecute pe plaja sunt in planul a 69% dintre romani. Aflata la o distanta mai mica de casa si cu costuri mai reduse, Atena este o optiune care completeaza topul celor mai cautate destinatii de catre romani vara aceasta", a declarat Mircea Giurca, Marketing Manager momondo Romania.

Romanii, stresati de pregatirile pentru vacanta

Totusi, mai mult de un sfert dintre romani considera planificarea unei vacante stresanta.

In mod obisnuit, exista o multime de factori de luat in considerare atunci cand planificam vacanta de vara: de la buget si alegerea destinatiei, pana la gasirea zborului si hotelului potrivite si apoi pregatirea bagajelor pentru vacanta propriu-zisa.

"Din ultimul nostru studiu international despre calatorii stim ca majoritatea romanilor isi rezerva concediul cu doua-trei luni in avans si ca mai mult de jumatate (63%) dintre acestia pun in mod regulat bani deoparte pentru a-si putea permite o vacanta. In aceeasi masura, vacanta de vara a romanilor dureaza in medie noua zile, o perioada mult mai scurta comparativ cu cea a calatorilor din tarile nordice sau din Europa de Vest (13-16 zile), un motiv in p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro