Destinatii turistice necunoscute. "Dealul cu Lilieci" poate fi vizitat in aceasta perioada a anului

Destinatii turistice necunoscute.

Unica rezervatie naturala de liliac de pe raza judetului Buzau, "Dealul cu Lilieci", din comuna Cernatesti, a fost declarat rezervatie naturala de interes local in anul 1995, atunci cand a fost data in administrarea Ocolului Silvic Vintila Voda.

acum 81 luni (16 May 2017)

Unica rezervatie naturala de liliac de pe raza judetului Buzau, "Dealul cu Lilieci", din comuna Cernatesti, a fost declarat rezervatie naturala de interes local in anul 1995, atunci cand a fost data in administrarea Ocolului Silvic Vintila Voda. In anul 2000, "Dealul cu Lilieci" a fost declarat rezervatie naturala de interes national iar de atunci zona este monitorizata de catre responsabilii Agentiei pentru Protectia Mediului. De aici se ajunge in lunca dreapta a vaii Slanicului, afluent al raului Buzau, pe partea vestica a satului Cernatesti. Pana pe dealul de deasupra comunei Cernatesti, trebuie sa parcurgi un drum de pamant, de circa patru kilometri. Singura cale de acces este un drum destinat exploatarii agricole format de-a lungul vremii de carutele si tractoarele cu care proprietarii de pamanturi isi lucreaza culturile.

Liliacul din rezervatia de la Cernatesti infloreste la sfasitul lunii aprilie si tine pana dupa 15 mai. "Liliecii de la noi infloresc o singura data iar anul acesta au inflorit mai devreme dupa care a cam fost afectat de inghet. In arealul rezervatiei alaturi de liliac mai sunt intalnite specii arboricole de stejar pufos (Quercus pubescens), cer (Quercus cerris), garnita (Quercus frainetto); arbusti cu specii de: scumpie (Cotinus coggygria), mojdrean (Fraxinus ornus), carpinita (Carpinus orientalis), precum si specii ierboase de alior (Euphorbia cyparissias), maciuca ciobanului (Echinops ruthenicus), ruscuta de primavara (Adonis vernalis L.), unghia gaii (Artagalus glycyphyllos) sau carcel (Ephedra distachya). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro