Destainuirea emotionanta a barbatului care s-a aruncat in apele reci ale Oltului pentru a salva o tanara: "I-am spus ca viata e frumoasa si scurta, merita traita!"

Destainuirea emotionanta a barbatului care s-a aruncat in apele reci ale Oltului pentru a salva o tanara:

Dan Mihai Petre are 45 ani si este de profesie asistent medical de igiena, lucrand ca functionar in cadrul Directiei de Sanatate Publica Olt. Alaturi de colegii de la Slatina Running Ce isi doreste salvatorul este ca evolutia starii de sanatate a acesteia sa fie buna si parintii sa se ocupe indeaproape de ea (fata a ajuns ieri al Spitalul Judetean de Urgenta Slatina cu hipotrmie, constienta, dar agitata, fiind echilibrata hemodinamic, dar tinuta sub observatie de medicii psihiatri). Membrii Slatina Running s-au intalnit si astazi Pentru familia fetei salvate, cu care nu a luat legatura, are urari de bine, acum, in prag de Sarbatori: "Sa le dea Dumnezeu sanatate, sa pretuiasca faptul ca acel copil e in viata, sa aiba grija de el, pentru ca acel copil a fost exact ca pasarile care zboara pentru prima data!

acum 58 luni (10 Dec 2017)

Dan Mihai Petre are 45 ani si este de profesie asistent medical de igiena, lucrand ca functionar in cadrul Directiei de Sanatate Publica Olt. Spune ca manevrele de resuscitare pe care i le-a aplicat tinerei le-a invatat in scoala, insa "niciodata n-am fost obligat sa le execut , a fost pentru prima data".

La momentul la care a hotarat, insa, sa sara in apa rece a raului Olt avea convingerea ca in fata sa, la 15 metri - a apreciat atunci, dar fata se afla mai departe de mal, e constient acum - se afla, de fapt, un cadavru.

"Am simtit ca un cutit, am simtit ca nu mai am aer, era apa foarte-foarte rece, incepusem sa vad stelute"

"Mergeam pe malul Oltului cu bicicleta. Am facut o cu bicicleta, de 30 si ceva de kilometri. Mergand sa las bicicleta la paznicii de la Plaja Olt, am auzit niste pescurusi, cu acele zgomote specifice. Spre pescarusi m-am uitat si am vazut cadavrul, la momentul ala credeam ca e vorba de un cadavru. Intre timp n-am mai asteptat sa vina ajutoare, am lasat bicicleta, am aruncat hainele de pe mine, telefonul, si am sarit in apa, desi, da, aveam impresia ca e vorba de un cadavru. Am crezut initial ca sunt 15 metri, dar era mai mult de 15 metri de la mal. Am sarit, am ajuns langa ea, iar cand am ajuns la suprafata am simtit ca un cutit, am simtit ca nu mai am aer, era apa foarte-foarte rece, incepusem sa vad stelute, mi se schimbase privirea, vocea... Si am tras-o de umar, cand am vazut ca plutea parul pe deasupra, am tras-o spre mine si in momentul asta am simtit ca ma duc eu, ca ma pierd de tot. Am scos-o si in timpul asta, pana au venit echipajele, cei de la SMURD si ambulanta, i-am apasat pe stern, masaj, incepuse sa-i curga apa pe coltul gurii. Atunci am inceput sa strig la ea - hai, ca tu trebuie sa traiesti, lupta sa traiesti! Nu m-am mai gandit ca trebuie sa traiesc sau ca mor. Am si eu un baiat, sunt de varste apropiate, am inteles ca ea are 18 ani, baiatul meu are 19.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro