Despre morti, numai de bine?

Doua decese au tinut ieri treaza atentia jurnalistilor romani, molesiti parca in ultimele zile de vacanta parlamentara, de tacerea prelunga a presedintelui sau, pur si simplu, de canicula. Al doilea pe lista, cu voia dumneavoastra, este fostul patron al Hexi Pharma, Dan Condrea, a carui moarte suspecta, ni se spune, a fost elucidata de anchetatori.

acum 51 luni (21 Jul 2016)

Doua decese au tinut ieri treaza atentia jurnalistilor romani, molesiti parca in ultimele zile de vacanta parlamentara, de tacerea prelunga a presedintelui sau, pur si simplu, de canicula.

Prima pagina a tinut-o moartea actorului Radu Beligan, la o varsta la care o asemenea stire nu era nicio surpriza. Al doilea pe lista, cu voia dumneavoastra, este fostul patron al Hexi Pharma, Dan Condrea, a carui moarte suspecta, ni se spune, a fost elucidata de anchetatori. Pe de o parte, cariera celui mai longeviv slujitor al teatrului romanesc. O cariera care strabate trei sferturi de secol, din perioada interbelica pana la dictatura comunista si, mai apoi, la libertatea postdecembrista.

Pe de alta parte, presa obiectiva nu poate omite biografia politica a "maestrului". Tovarasul Beligan a fost, pentru 20 de ani, membru al Comitetului Central al PCR. A urmat o lunga apropiere de Ion Iliescu si, mai recent, episodul sustinerii lui Victor Ponta la prezidentiale. O stire mica, de coloana, care n-a provocat dezbaterile pe care le-ar fi meritat. O spun la conditional-optativ pentru ca, spre deosebire de confratii mei, incerc sa nu inghit pe nemestecate concluziile "organelor".

Indiferent ce probe ni s-ar prezenta (ele n-au fost facute inca publice, fiind doar mentionate in argumentatia procurorilor), exista suficiente motive de neincredere. O afacere de care nu sunt straini politicieni, ofiteri din serviciile secrete si chiar magistrati. Caz in care cel mai potrivit proverb e altul: "mortul e de vina!" ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro