Despre extremismul de dreapta, din perspectiva critica, plecand de la cazul Ion Gavrila Ogoranu

Despre extremismul de dreapta, din perspectiva critica, plecand de la cazul Ion Gavrila Ogoranu

A aparut recent un amplu si foarte interesant studiu despre extremismul de dreapta din Romania: "Intre mit si bagatelizare. Cei doi autori, reputatul poet, jurnalist si cercetator William Totok si tinara cercetatoare Elena-Irina Macovei, examineaza din perspectiva critica felul in care extremismul de dreapta a fost recuperat de catre comunisti si apoi s-a relansat in postcomunism.

acum 76 luni (23 Nov 2016)

A aparut recent un amplu si foarte interesant studiu despre extremismul de dreapta din Romania: "Intre mit si bagatelizare. Despre reconsiderarea critica a trecutului, Ion Gavrila Ogoranu si rezistenta armata anticomunista din Romania" de William Totok si Elena-Irina Macovei (Editura Polirom, 2016).

Cei doi autori, reputatul poet, jurnalist si cercetator William Totok si tinara cercetatoare Elena-Irina Macovei, examineaza din perspectiva critica felul in care extremismul de dreapta a fost recuperat de catre comunisti si apoi s-a relansat in postcomunism.

Impreuna cu asistenta, William Totok si Elena-Irina Macovei vor dezbate subiectul si la Cafeneaua critica. Seria a doua a debutat in noiembrie 2008 la Clubul TSC si a continuat la Clubul A, la Club Control si, din toamna lui 2011, din nou la Club A.

Invitatii "stagiunii" 2016-2017 si participantii la discutii: Raluca Ciuta, Roxana Bedrule, Andra Stoica (ArCuB), Svetlana Carstean, Teodor Frolu (membri Curatorium Bucuresti 2021), Trevor Davis (consultant international Bucuresti 2021) si Claude Karnoouh, Radu Pitis (despre Bucuresti 2021. Mihai Moraru si Mircea Anghelescu, Iulian Baicus, Cristina Bogdan, Nicolae Constantinescu, Cristina Dima, Adriana Iancu, Olga Jora, Nicolae Mecu, Cristian Moroianu, Oana Tinca (Mihai Moraru - 70) (editia a 197-a); Maria Manolescu & Romelo Pervolovici = Grupul 2META si Iulian Baicus, Gheorghe Constantin, Andreea Draghicescu, Adrian Dragoi, Radu Pervolovici, Izabela Rentea, Matei Stircea-Craciun (editia a 198-a). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro