Despre criminali, numai de bine! | OPINIE

Cand citim despre represiunea politica din Cuba, care a provocat zeci, daca nu sute de mii de morti, e ca si cum am retrai epoca lui Dej si Ceausescu. Probabil, cea surprinsa profetic de poetul german Heinrich Heine, contemporan cu Marx si Engels, cu mult inainte ca omenirea sa experimenteze aceasta ideologie: "Fiecare om poate intelege limbajul comunismului: elementele lui comune sunt foamea, invidia si moartea".

acum 43 luni (6 Dec 2016)

Moartea lui Fidel Castro, unul dintre ultimii tirani ai vremurilor noastre, imparte de cateva zile planeta in doua. De cealalta parte se aud vocile celor care nu pot trece cu vederea crimele regimului pe care l-a instaurat si pe care l-a condus cu arma-n mana. Cand citim despre represiunea politica din Cuba, care a provocat zeci, daca nu sute de mii de morti, e ca si cum am retrai epoca lui Dej si Ceausescu.

Intelectualii de stanga din lumea democratica nu inteleg pentru ca ei n-au trait pe pielea lor "binefacerile" comunismului.

Dovada ca subiectul ne pasioneaza e si polemica incinsa, pe o retea de socializare, intre doi carturari romani de toata isprava. Cum ar fi ca numele lui vine de la "credinta" sau ca avea un doctorat luat pe bune. La rigoare, e ca si cum am fi glumit la moartea lui Hitler sau a lui Stalin!

Desi nu face referire la aceasta polemica, filosoful Gabriel Liiceanu ne indeamna, intr-un comentariu, sa spunem lucrurilor pe nume: "I-as pofti pe toti admiratorii acestor criminali binefacatori sa ia o clipa locul - desi se pare ca tocmai imaginatia empatica le lipseste - celor morti sau torturati ca urmare a gesticulatiei revolutionare a idolului lor".

Dincolo de acest indemn, publicul larg are nevoie de informatii despre crimele regimului lui Fidel Castro. Este o marturie cutremuratoare, care te face sa te gandesti care este, de fapt, esenta comunismului. Probabil, cea surprinsa profetic de poetul german Heinrich Heine, contemporan cu Marx si Engels, cu mult inainte ca omenirea sa experimenteze aceasta ideologie: "Fiecare om poate intelege limbajul comunismului: elementele lui comune sunt foamea, invidia si moartea". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro