Despre comunism, din piscina Ceausestilor

Despre comunism, din piscina Ceausestilor

Expozitia "Imposibila uitare", de la Palatul Primaverii, este o provocare lansata de Institutul National Pentru Studiul Totalitarismului, pentru ca cei de azi sa nu uite atrocitatile comise de comunisti. Cei care au trait vremurile acelea, recunosc figura triumfatoare a "Conducatorului iubit", multumirea de sine ca se afla in caleasca regala a reginei Elisabeta a Marii Britanii, momentele de glorie de la Casa Alba.

acum 70 luni (9 Jul 2016)

Expozitia "Imposibila uitare", de la Palatul Primaverii, este o provocare lansata de Institutul National Pentru Studiul Totalitarismului, pentru ca cei de azi sa nu uite atrocitatile comise de comunisti. Parintele Florin Serbanescu, consilier patriarhal, a spus o parabola despre sarpele alungat de preotul Gheorghe de pe piciorul mesei sfantului Altar de la Biserica veche a Manastirii Cernica. Spre deosebire de membrii familiei dictatoriale, cei ce vor vizita expozitia vor inota printre amintiri.

Panourile cu fotografii din "Epoca de aur" sunt asezate chiar pe fundul piscinei. In loc de apa, dai de durere. Zidurile inalte, spatiul ingust iti creeaza o stare de claustrare. Nu ai unde fugi, nu ai de unde sa ceri o gura de aer in plus. Pasesti usor si descoperi terifiantele evenimente traite de romani, din 65 pana la Revolutie. Cei care au trait vremurile acelea, recunosc figura triumfatoare a "Conducatorului iubit", multumirea de sine ca se afla in caleasca regala a reginei Elisabeta a Marii Britanii, momentele de glorie de la Casa Alba. Aproape, foarte aproape, parca auzi strigand zidurile Manastirii Vacaresti si ale altor biserici rase de pe fata pamantului. "Glorioasa" sistematizare din Bucuresti, din anii 1970-1980- cand cartiere intregi, biserici au fost demolate pentru a face loc viziunii urbanistice a lui Ceausescu. Citeste si:

+DESFRAU TOTAL la un MARE FESTIVAL DE SWINGERI din Marea Britanie. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro