Despre cele mai grave boli infectioase din Romania la ora actuala, la Adevarul Live

Despre cele mai grave boli infectioase din Romania la ora actuala, la Adevarul Live

Care sunt posibilele cauze ale unei astfel de infectii aflam de la medicul specialist infectionist Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infectioase "Prof. Din cele 474 de cazuri noi de infectie cu HIV/SIDA identificate pe parcursul anului 2015, au fost depistate 246 de persoane infectate cu HIV si 228 de persoane diagnosticate cu SIDA, fiind inregistrate 116 decese. Acestea sunt cele mai recente date cu privire la incidenta HIV/SIDA anuntate de Ministerul Sanatatii si de Institutul National de Boli Infectioase "Prof.

acum 53 luni (15 Feb 2016)

Care sunt posibilele cauze ale unei astfel de infectii aflam de la medicul specialist infectionist Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infectioase "Prof.

Specialistul ne va lamuri, de asemenea, cat de periculoase sunt virusurile gripale care circula in acest sezon, dar ne va vorbi si despre infectiile cele mai periculoase care-i ameninta pe tinerii romani (HIV/SIDA, hepatita B si hepatita C).

Din cele 474 de cazuri noi de infectie cu HIV/SIDA identificate pe parcursul anului 2015, au fost depistate 246 de persoane infectate cu HIV si 228 de persoane diagnosticate cu SIDA, fiind inregistrate 116 decese. Acestea sunt cele mai recente date cu privire la incidenta HIV/SIDA anuntate de Ministerul Sanatatii si de Institutul National de Boli Infectioase "Prof.

Cele mai importante declaratii

Rotavirusul, cea mai frecventa infectie digestiva la copiii mici. Oricare din infectia digestiva ar putea sa fie grava la cei mici. La "Matei Bals" saloanele sunt destul de pline in acest moment. N-as spune ca anul acesta e diferit fata de alti ani. De fiecare data gripa poate sa duca la complicatii foarte, foarte grave. Sa ne gandim la pacientii cu afectiuni cronice. Ca sunt afectiuni respiratorii, ca sunt afectiuni cardiace care in momentul in care fac gripa exista riscul sa dezvolte complicatii. Ar trebui sa ne vaccinam si sa nu ajungem la cazuri grave".

Calea sexuala ramane cea mai raspandita modalitate de transmitere a HIV."E vorba atat de calea de transmitere heterosexuala, cat si homosexuala. Cred ca aici discutam doar de recunoasterea ca numar fiindca existau si inainte. Incet-incet insa si consumatorii de droguri incep sa-si faca loc".

Ori de cate ori putem ar trebui sa facem testele pentru depistarea HIV si hepatita. Testarea trebuie sa aiba la baza un consimtamant din partea pacientului. De fiecare data cand luam analize sa fie facuta si testarea HIV si testarea pentru hepatita. Daca medicul stie cum s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro