Designerul Casei Regale ii ia apararea fostului Principe Nicolae

Designerul Casei Regale, Alexandru Ciucu, a scris pe Internet ca nu intelege decizia Regelui Mihai I de a-i retrage titlul de "Principe" nepotului sau, Nicolae. "Am aflat cu stupoare si regret, despre decizia MS Regelui Mihai al Romaniei, de a retrage titlul de Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala, nepotului sau Nicolae.

acum 60 luni (11 Aug 2015)

Designerul Casei Regale, Alexandru Ciucu, a scris pe Internet ca nu intelege decizia Regelui Mihai I de a-i retrage titlul de "Principe" nepotului sau, Nicolae.

"Am aflat cu stupoare si regret, despre decizia MS Regelui Mihai al Romaniei, de a retrage titlul de Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala, nepotului sau Nicolae. Nu-l inteleg cu atat mai mult, cu cat lucrurile pareau ca merg intr o directie foarte buna pentru viitorul Casei Regale", a scris prietenul lui Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Ciucu a spus ca, inca de la prima intalnire cu nepotul Regelui Mihai I, a avut sentientul ca titulatura de Principe i se potriveste si ca nu este doar un nume cu care "s-a trezit peste noapte".

"Am avut privilegiul ca la una din prezentarile mele de la Monaco, sa l am ca invitat de onoare. Rar am intalnit un om atat de tanar si de important in acelasi timp, sa fie atat de modest, deschis si sufletist.

Pe de alta parte, designerul Casei Regale a spus ca nu este nu sunt eu in masura sa analizeze deciziile regelui Mihai. "Am incredere in puterea Sa de discernamant si sunt convins ca vom intelege mai tarziu acest gest, care astazi ni se pare fara noima", a scris Ciucu.

In final, designerul a spus ca de acum inainte va inversa modalitatea de adresare si ii va spune nepotului regelui "Domnule Nicolae", in public, si "Alteta Regala", in privat.

Regele Mihai I i-a retras, luni, titlul de "Principe al Romaniei" nepotului sau Nicolae si l-a exclus, astfel, din succesiunea la Coroana Romaniei, subliniind ca Nicolae va gasi "un fel potrivit" de a-si servi idealurile.

Consilierul personal al familiei regale, Ion Luca Vlad, a spus ca retragerea titlului nu este o pedeapsa, ci o decizie a Regelui pentru viitor, dupa ce acesta a observat comportamentul nepotului sau in public si in privat.

Astfel, odata cu retragerea titlului de de "Principe al Romaniei", nepotul regelui a capatat apelativul ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro