Desfraurile cu fecioare ale contesei vampir. Povestea Elisabetei Bathory, obsedata de sange si tinerete vesnica

Desfraurile cu fecioare ale contesei vampir. Povestea Elisabetei Bathory, obsedata de sange si tinerete vesnica

Copilaria Elisabetei ar fi fost marcata de probleme grave de sanatate, de crize de epilepsie si convulsii. De mica, Elisabeta a avut privilegiul de a fi educata in religie si arte, a invatat mai multe limbi, insa aplecarea ei spre cunoastere a introdus-o in tainele ocultimsului impartasite de vrajitoare si alchimisti. De asemenea, ar fi testat unele metode de tortura, care au evoluat cu timpul de la bataia si impungerea servitoareloor, la actiuni mai complicate si elaborate, care se incheiau cu uciderea victimelor ei. "Pe de o parte mai devreme, pe de alta in aceste timpuri, din cauza unor lucruri intamplate in diferite regiuni, anumite plangeri grave au ajuns la urechile noastre despre nobila Elisabeta Bathory, deoarece calauzita de nu se stie ce fel de duh, lasand la o parte frica de Dumnezeu si de semeni, a omorat si a ordonat uciderea, intr-un mod nemilos si in diferite feluri, mai multor fete si tinere si alte persoane feminine care traiau la curtea ei", se arata in Ordonanta Palatina, din 5 marie 1610, citata de cercetatoarea Maria Rosu, pe blogul Istorie Povestita.

acum 77 luni (4 Jul 2016)

Elisabeta Bathory, contesa ungara inrudita cu principii transilvaneni care au domnit in jurul anului 1600, detine recordul celui mai mare numar de victime atribuite unei singure femei, circa 650, daca marturiile despre masacrele comise sunt adevarate.

Elisabeta Bathory (1560 - 1614) s-a nascut intr-una dintre cele mai vechi si mai bogate familii din Ungaria, o familie din care au facut parte printi, cardinali, regenti, precum si faimosul Stefan Bathory, principe al Transilvaniei si rege al Poloniei.

Copilaria Elisabetei ar fi fost marcata de probleme grave de sanatate, de crize de epilepsie si convulsii. Crizele si starea psihica a acesteia au fost considerate o trasatura a familiei Bathory ,dominata de "un gust marcat pentru fapte monstruoase si pofte nenaturale", afirmau istoricii citati de Cristina Santos, in studiul sau. De mica, Elisabeta a avut privilegiul de a fi educata in religie si arte, a invatat mai multe limbi, insa aplecarea ei spre cunoastere a introdus-o in tainele ocultimsului impartasite de vrajitoare si alchimisti.

A avut patru copii

La varsta 15 ani, Elisabeta s-a casatorit Francisc Nadasdy, in varsta de 26 de ani. In jurul anului 1585, la zece ani de la consumarea casatoriei, Elisabeta a nascut o fata pe care a numit-o Anna, si in urmatorii noua ani, a dat nastere altor doua fete, Ursula si Katherina, si unui fiu, Paul. Matusa Elisabetei, Clara, in compania careia Elisabeta isi petrecea timpul, ar fi fost o femeie careia "ii placea sa se imbrace ca un barbat si avea un alai mare de fete frumoase tinere, a caror slujbe erau de a-si rasfata amanta", arata Cristina Santos, citand marturii ale vremii. Cercetatoarea afirma ca Elisabeta s-ar fi bucurat de compania intima a femeilor, intr-o vreme in care un astfel de comportament era deseori asociat cu vrajitoria. "Femeile ca ea au fost condamnate ca vrajitoare, din cauza cunostintelor si a dorintei ei de a poseda, fii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro