Desfatare ca in Imperiul Roman. Cu ce se rasfatau nobilii gurmanzi

Desfatare ca in Imperiul Roman. Cu ce se rasfatau nobilii gurmanzi

Vinul de trandafiri si de viorele este una dintre delicatesele recomandate in retetele romane ale lui Apicius. Apicius are chiar si o reteta de vin de trandafiri fara trandafiri: "Intr-un butoi de must nefermentat se pun frunze verzi de chitru, asezate intr-un cosulet din frunze de palmier, iar dupa 40 zile se scot.

acum 71 luni (10 Mar 2017)

Vinul de trandafiri si de viorele este una dintre delicatesele recomandate in retetele romane ale lui Apicius.

Se cos in forma de sirag petalele de trandafiri, dupa ce in prealabil li s-a indepartat partea alba si se cufunda in vin cat mai mult posibil pentru a ramanea in el 7 zile. Procedura se repeta, iar dupa al treilea sirag de petale care a stat 7 zile in vin, vinul se strecoara si i se adauga miere, iar vinul de trandafiri este gata. La fel se procedeaza pentru a obtine vinul de viorele. "Aveti mare grija sa folositi petale uscate de roua, de cea mai buna calitate", sfatuieste autorul cartii de retete.

Apicius are chiar si o reteta de vin de trandafiri fara trandafiri: "Intr-un butoi de must nefermentat se pun frunze verzi de chitru, asezate intr-un cosulet din frunze de palmier, iar dupa 40 zile se scot. Daca este necesar se adauga miere si se foloseste in chip de vin de trandafiri".

Gurmandul roman da sfaturi despre cum sa recunosti mierea falsificata: "Se inmoaie in miere un fitil si se aprinde. Alta se face din curmale fara samburi care se umplu cu nuci sau piper pisat, se presara cu sare deasupra si se prajesc in miere fripta.

Lui Apicius i se atribuie realizarea acestei carti de retete care dateaza din vremea romanilor. Care sunt secretele aromatei bauturi mostenite de la romani

Retetele celui mai mare bucatar al Imperiului Roman. Cum se gatea in urma cu 2.000 de ani puiul cu naut

Desfraul culinar acum 2.000 de ani. Cum foloseau romanii pana de paun pentru a putea ingurgita portii uriase de mancare ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro