DESCOPERIREA UIMITOARE din Marea Britanie care ar putea SCHIMBA ISTORIA. Arheologii cred ca au gasit CASTELUL LEGENDAR al Regelui Arthur | GALERIE FOTO

DESCOPERIREA UIMITOARE din Marea Britanie care ar putea SCHIMBA ISTORIA. Arheologii cred ca au gasit CASTELUL LEGENDAR al Regelui Arthur | GALERIE FOTO

Sit-ul misterios asociat cu legenda Regelui Arthur, din Cornwall, Marea Britanie, a devenit si mai interesant pentru arheologi. In cadrul sapaturilor au mai fost descoperite vase facute din ceramica si sticla, in care au fost tinute vinuri turcesti si ulei de masline din teritoriul actual al Tunisiei.

acum 78 luni (3 Aug 2016)

Sit-ul misterios asociat cu legenda Regelui Arthur, din Cornwall, Marea Britanie, a devenit si mai interesant pentru arheologi. Acestia au descoperit ramasitele unui castel cu pereti grosi de 1 metru, cel mai probabil din Evul Mediu, si se crede ca acolo ar fi locuit conducatorii regatului britanic, cunoscut drept Dumnonia.

Chiar daca existenta Regelui Arthur este pusa la indoiala, descoperirea facuta de arheologii englezi va deschide inca o dezbatere in acest sens, arata cotidianul Independent, care precizeaza ca in traditia medievala britanica se spune ca Arthur ar fi fost conceput la Tingtagel, Cornwall, in urma unei "uniuni ilicite" a Regelui Marii Britanii si frumoasa nevasta a unui conducator local.

Chiar daca aceasta descoperire poate dezvalui sau nu secretele legendei Regelui Arthur, este pentru prima data in Istria Marii Britanii cand sunt gasite cladiri din secolele V si VI.

Oamenii care ar fi locuit in aceste constructii din piatra, ar fi avut un statut aparte.

In cadrul sapaturilor au mai fost descoperite vase facute din ceramica si sticla, in care au fost tinute vinuri turcesti si ulei de masline din teritoriul actual al Tunisiei. Totodata, vasele erau importate din Turcia si Nordul Africii, iar paharele din sticla erau facute in Franta.

Excavatiile din regiunea Tintagel, Cornwall, au fost conduse de arheologii Jacky Nowakowski si James Gossip. Ne ajuta sa aratam o imagine despre cum era viata intr-un loc foarte important pentru epoca precursoare caderii Imperiului Roman in Britania", a declarat Win Scutt, administratorul sit-urilor arheologice din Vestul Angliei. Citeste si:

+CELE MAI FRUMOASE TIGANCI din lume | ... Citeste intreg articolul pe evz.ro