Descoperirea care ar putea elucida misterul disparitiei zborului MH370: " La inceput nu stiam ce era, dar acum inteleg"

Johnny Begue culegea pietre pe insula franceză Reunion, in Oceanul Indian, cand a văzut o bucată dintr-o aripă de avion adusă de valuri la mal, potrivit Mediafax. "Mi-am dat seama imediat că este o bucată dintr-un avion, dar nu am ştiut cat de importantă era, că poate ajuta la rezolvarea misterului a ceea ce s-a intamplat cu avionul malaysian", a declarat joi Begue, in varstă de 46 de ani, pentru The Associated Press.

acum 62 luni (31 Jul 2015)

Johnny Begue culegea pietre pe insula franceză Reunion, in Oceanul Indian, cand a văzut o bucată dintr-o aripă de avion adusă de valuri la mal, potrivit Mediafax.

Bărbatul nu a realizat că se afla in fața unui indiciu extrem de important cu privire la ce la s-a intamplat cu zborul Malaysia Airlines 370 (MH370), care a fost dat dispărut anul trecut cu 293 de persoane la bord. Misterul dispariției zborului MH370, la un pas de ELUCIDARE

Mai mult, descoperirea bărbatului este primul pas spre eluciderea misterului, după ce eforturi vaste de căutare au eşuat să găsească vreo urmă a avionului.

"Mi-am dat seama imediat că este o bucată dintr-un avion, dar nu am ştiut cat de importantă era, că poate ajuta la rezolvarea misterului a ceea ce s-a intamplat cu avionul malaysian", a declarat joi Begue, in varstă de 46 de ani, pentru The Associated Press.

Begue este supervizorul unor muncitori care intreţin potecile către plajele din zona Saint-Andre, avand grijă să nu fie acoperite de arbuşti luxurianţi. Bărbatul a povestit că şi-a chemat mai mulţi colegi şi că au cărat fragmentul de aripă afară din apă, ca să nu fie izbit de valuri de rocile vulcanice care impanzesc plaja. Membri ai echipei de fotbal a lui Begue l-au ironizat pentru faima pe care şi-a făcut-o in presa locală. Insă era neclar dacă există vreo legătură intre restul de bagaj şi bucata de aripă.

Deşi autorităţile lucrează in continuare pentru a stabili dacă bucata de avion provine de la zborul MH370, Begue a declarat joi noaptea că "ne vom duce (vineri dimineaţa) să ridicăm un memorial.

Citește și: Un fragment de avion care poate duce spre MH370?

Bărbatul povesteşte că a sunat la postul Radio Freedom, postul său preferat din Reunion, şi la poliţie după ce a găsit fragmentul. Iar in doar cateva ore lumea işi dădea seama că fragmentul de epavă de pe plaja pustie a Insulei Reunion er... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro