Deputatul Nicolae Paun, ARESTAT preventiv: "Eu, tiganul din Ferentari, trebuie sa merg in arest. Dl Voicu, din familie de Cantacuzini, tre' sa stea acasa"

Anchetatorii mai declară că sumele acordate ca finanţare sunt neeligibile in integralitatea lor, astfel că s-a creat un prejudiciu total de aproape 12,4 milioane lei (aproximativ 11 milioane lei reprezentand fonduri europene şi aproape 1,5 milioane lei de la bugetul de stat), avand in vedere operaţiunile ilicite derulate de conducerea asociaţiei şi de către managementul proiectului.

acum 85 luni (28 Feb 2016)

UPDATE 17:22: Nicolae Păun a delarat, la intrarea la Arestul Poliției Capitalei, că nu a luat bani de la Partida Romilor și l-a atacat pe Mădălin Voicu, spunand că el "le trage pe toate", conform Hotnews.ro.

Judecătorii de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis sambătă cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a deputatului Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor ''Pro Europa'', informează Agerpres.

Nicolae Păun fusese reţinut joi, pentru 24 de ore, in dosarul in care mai este cercetat şi deputatul Mădălin Voicu, fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene; efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia;

De asemenea, el este acuzat de evaziune fiscală şi folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate in care are interese direct sau indirect.

Potrivit DNA, la iniţiativa Asociaţiei Partida Romilor "Pro Europa", a fost realizat, in toate judeţele Romaniei, in perioada 2010 - 2013, proiectul "Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi", cu finanţare din fonduri europene. Prin implementarea proiectului se urmăreau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de muncă şi implicarea, in iniţiative de antreprenoriat social, a unui număr de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate.

Procurorii mai arată că Nicolae Păun a impus fiecărui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, să vireze 5% sub formă de donaţie organizaţiei Asociaţia Partida Romilor 'Pro Europa', iar obiectivele proiectului nu au fost realizate.

Anchetatorii mai declară că sumele acor... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro