Deputatul Nicolae Paun a plecat acasa. Cererea de arestare preventiva se judeca sambata

Judecătorii de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amanat pentru sambătă pronunţarea unei decizii asupra cererii DNA de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun, informează Agerpres. Anchetatorii mai declară că sumele acordate ca finanţare sunt neeligibile in integralitatea lor, astfel că s-a creat un prejudiciu total de aproape 12,4 milioane lei (aproximativ 11 milioane lei reprezentand fonduri europene şi aproape 1,5 milioane lei de la bugetul de stat), avand in vedere operaţiunile ilicite derulate de conducerea asociaţiei şi de către managementul proiectului.

acum 61 luni (27 Feb 2016)

Judecătorii de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amanat pentru sambătă pronunţarea unei decizii asupra cererii DNA de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun, informează Agerpres. Intre timp, Nicolae Păun a părăsit sediul instanţei, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere de 24 de ore.

Nicolae Păun a fost reţinut joi in dosarul in care mai este cercetat şi deputatul Mădălin Voicu, fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene; efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia;

De asemenea, el este acuzat de evaziune fiscală şi folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate in care are interese direct sau indirect. Prin implementarea proiectului se urmăreau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de muncă şi implicarea, in iniţiative de antreprenoriat social, a unui număr de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate.

DNA susţine că grupul ţintă, reprezentand 3.296 de persoane aparţinand grupurilor vulnerabile, a fost constituit in baza unor formulare intocmite prin inscrierea unor date nereale privind participanţii, aceştia din urmă neavand cunoştinţă despre faptul că au făcut parte din acest grup.

Procurorii mai arată că Nicolae Păun a impus fiecărui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, să vireze 5% sub formă de donaţie organizaţiei Asociaţia Partida Romilor 'Pro Europa', iar obiectivele proiectului nu au fost realizate.

Anchetatorii mai declară că sumele acordate ca finanţare sunt neeligibile in integralitatea lor, astfel că s-a creat un prejudiciu total de aproape 12,4 mil... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro