Deputatul Iulian Bulai, despre initiativa Coalitiei pentru Familie: "Referendumul va trece. Calitatea familiei din Romania nu se va imbunatati"

Deputatul Iulian Bulai, despre initiativa Coalitiei pentru Familie:

> Sotia e de alta confesiune decat mine, asa ca in unele duminici prind doua oferte de primenire spirituala. Inseamna ca in calitate de parlamentar incerc sa am mereu in minte elemente care tin de echitate sociala, masuri pro familie si aspecte care tin de doctrina sociala a Bisericii (Catolice). La cat de apropiat ma simt de Biserica, ma mir cum de am ajuns la acest grup de rugaciune abia la 6 luni de la intrarea in Parlament. Ma gandesc la doua variante: fie colegii de la alte partide parlamentare cred ca toti din USR sunt atei anticlericali si nu au facut o invitatie de participare la intalnire si colegilor din USR, fie eu nu am fost destul de atent in a cauta comuniune cu cei cu care eu impartasesc elemente comune ale unor credinte diferite. Voi impartasi cu voi gandurile mele, dar inainte vreau sa va amintesc ca am incheiat interventia mea cu rugamintea de a-mi fi respectata decizia de a nu sustine aceasta initiativa si de a nu fi exclus din cauza acestei pozitii.

acum 31 luni (19 May 2017)

>

Sotia e de alta confesiune decat mine, asa ca in unele duminici prind doua oferte de primenire spirituala. Lasand gluma la o parte, impartasesc cu dumneavoastra faptul ca as vreau sa cred despre mine ca sunt crestin practicant, chiar daca de multe ori sunt departe de idealul lui Cristos. Inseamna ca in calitate de parlamentar incerc sa am mereu in minte elemente care tin de echitate sociala, masuri pro familie si aspecte care tin de doctrina sociala a Bisericii (Catolice). La cat de apropiat ma simt de Biserica, ma mir cum de am ajuns la acest grup de rugaciune abia la 6 luni de la intrarea in Parlament. Ma gandesc la doua variante: fie colegii de la alte partide parlamentare cred ca toti din USR sunt atei anticlericali si nu au facut o invitatie de participare la intalnire si colegilor din USR, fie eu nu am fost destul de atent in a cauta comuniune cu cei cu care eu impartasesc elemente comune ale unor credinte diferite.

In fata tuturor, eu deputat romano-catolic, cu cel mai mult calm posibil, dar si cu respect pentru convingerile celor prezenti, am afirmat ca eu nu voi sustine aceasta initiativa. S-a inceput cu un "Tatal Nostru" si s-a incheiat cu un cantec de Inviere. Dupa rugaciunea de inceput, am inteles ca oaspetii nostri de astazi erau reprezentantii Coalitiei pentru Familie. Spre sfarsitul intalnirii, am simtit ca va trebui sa intervin si sa fiu sincer fata de cei prezenti, atat gazde, cat si oaspeti. In fata tuturor, eu deputat romano-catolic, cu cel mai mult calm posibil, dar si cu respect pentru convingerile celor prezenti, am afirmat ca eu nu voi sustine aceasta initiativa. Voi impartasi cu voi gandurile mele, dar inainte vreau sa va amintesc ca am incheiat interventia mea cu rugamintea de a-mi fi respectata decizia de a nu sustine aceasta initiativa si de a nu fi exclus din cauza acestei pozitii.

Aveam atat de multe de spus despre aceasta initiativa incat nici nu mai stiu cu ce am inceput. Cred ca in cursul expunerii am ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro