Deputatul Florin Popescu, condamnat la doi ani cu executare pentru ca ar fi primit spaga 60 de tone de pui grill pentru campania electorala din 2012

Deputatul Florin Popescu, condamnat la doi ani cu executare pentru ca ar fi primit spaga 60 de tone de pui grill pentru campania electorala din 2012

Magistratii au decis si confiscarea sumei de 485.500 de lei, bani care ar fi fost primiti de deputat de la denuntatorul din acest dosar, Rami Ghaziri. Acuzatiile aduse de procurori Deputatul Florin Popescu a fost trimis in judecata, in iunie 2014, sub control judiciar, de procurorii anticoruptie, care il acuza ca a cerut si primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a distribuit ulterior cetatenilor, in campania electorala a alegerilor locale din 2012.

acum 51 luni (4 Dec 2015)

Magistratii au decis si confiscarea sumei de 485.500 de lei, bani care ar fi fost primiti de deputat de la denuntatorul din acest dosar, Rami Ghaziri.

Acuzatiile aduse de procurori

Deputatul Florin Popescu a fost trimis in judecata, in iunie 2014, sub control judiciar, de procurorii anticoruptie, care il acuza ca a cerut si primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a distribuit ulterior cetatenilor, in campania electorala a alegerilor locale din 2012.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) preciza ca Popescu va fi judecat pentru folosirea influentei, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, in 2012, Florin Popescu, "folosindu-si influenta si autoritatea ce decurgeau din functiile de presedinte al unui partid politic (PDL - n.r.), organizatia judeteana Dambovita si vicepresedinte al aceleiasi formatiuni politice la nivel national, l-a determinat pe un denuntator sa-i remita mai multe foloase necuvenite", mai precis cantitatea de 60.992,2 kg pui grill, in valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, in scop electoral, cetatenilor din judetul Dambovita, cu ocazia campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012. In acea perioada, Popescu a candidat si el pentru obtinerea unui nou mandat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita.

"La sfarsitul aceleiasi luni, inculpatul Popescu Florin Aurelian care, la alegerile locale desfasurate in luna iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a organizat mai multe sedinte la sediul partidului, la care au participat atat persoane desemnate sa coordoneze campania electorala in colegiile stabilite la nivelul judetului, cat si candidatii aces... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro