Deputatul Cristian Rizea, audiat la DNA

Deputatul Cristian Rizea, audiat la DNA

Acuzatiile DNA "In perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins in mod direct, pentru sine, de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 300.000 euro disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive, in schimbul promisiunii, indeplinite ulterior, ca va interveni la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat sa fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autoritati" precizeaza procurorii intr-un comunicat de presa.

acum 80 luni (30 May 2016)

Pe 22 martie, Cristian Rizea a fost trimis in judecata de procurorii DNA care il acuza de trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata (doua acte materiale) si influentarea declaratiilor (doua fapte). In acest caz mai este judecat si omul de afaceri Lucian Coltea, care este cercetat pentru cumparare de influenta si spalare de bani. Pe parcursul urmaririi penale, inculpatul Rizea Cristian a revenit asupra pozitii sale procesuale si in data de 17.03.2016 a declarat ca recunoaste savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor asa cum au fost retinute in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale impotriva sa", se arata in rechizitoriul DNA.

Acuzatiile DNA

"In perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins in mod direct, pentru sine, de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 300.000 euro disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive, in schimbul promisiunii, indeplinite ulterior, ca va interveni la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat sa fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autoritati" precizeaza procurorii intr-un comunicat de presa.

In anul 2009, parlamentarul ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele doua institutii "astfel incat o persoana din familia lui Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv ca omul de afaceri sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna", arata DNA. Ulterior, "in cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro