Deputatul care si-a indemnat colegii "sa isi ia Parlamentul inapoi", condamnat definitiv pentru angajarea la cabinetul parlamentar a fiului si a nurorii sale

Deputatul care si-a indemnat colegii

Minuta Completului de 5 Judecatori: "Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de apelantul intimat inculpat Stanciu Anghel impotriva sentintei penale nr.198 din 16 martie 2015, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala in dosarul nr.5263/1/2013. Acuzatiile procurorilor In noiembrie 2013, deputatul PSD de Iasi Anghel Stanciu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar din Iasi, acestia obtinand astfel venituri de peste 65.000 de lei.

acum 45 luni (24 Nov 2015)

Decizia Completului de 5 Judecatori a confirmat sentinta data de Sectia Penala a Curtii Supreme in martie 2015. Deputatul PSD Anghel Stanciu, trimis in judecata in noiembrie 2013 pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar din Iasi, a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare.

Minuta Completului de 5 Judecatori: "Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de apelantul intimat inculpat Stanciu Anghel impotriva sentintei penale nr.198 din 16 martie 2015, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala in dosarul nr.5263/1/2013. Obliga apelantul intimat inculpat Stanciu Anghel la plata sumei de 365 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 65 lei, reprezentand onorariul partial pentru aparatorul desemnat din oficiu pana la prezentarea aparatorilor alesi, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei.

Acuzatiile procurorilor

In noiembrie 2013, deputatul PSD de Iasi Anghel Stanciu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar din Iasi, acestia obtinand astfel venituri de peste 65.000 de lei.

Procurorii aratau, in actul de sesizare a instantei, ca deputatul Anghel Stanciu a incheiat cu fiul sau doua contracte civile prin care acesta a fost angajat, in perioada 2007-2011, la biroul sau parlamentar. Fiul lui Stanciu a obtinut, in baza celor doua contracte, venituri de 38.945 de lei.

Totodata, Anghel Stanciu a angajat-o pe nora sa, in perioada 2008-2011, in baza unui contract civil, la biroul lui parlamentar, aceasta obtinand astfel venituri de 26.934 de lei, precizau procurorii.

Discursul lui Anghel Stanciu

Anghel Stanciu s-a remarcat in luna iunie 2015 printr-un discurs in Parlament, atunci can... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro