Deputatii vor schimbarea programului saptamanal, pe motiv ca nu se lucreaza suficient in plen

Deputatii vor schimbarea programului saptamanal, pe motiv ca nu se lucreaza suficient in plen

Deci, toti colegii din Comisia juridica considera ca nu este normal sa se lucreze, mai ales intr-o Comisie de asemenea importanta si legile care se dezbat acolo, de ce nu este o procedura normala, dupa plen, marti dupa amiaza, si se insista tot timpul pe introducerea in timpul programului plenului, lucru ce le si limiteaza posibilitatea de a-si sustine proiectele sau de a participa la dezbaterile de plen?", a spus el.

acum 36 luni (3 Jun 2017)

Discutiile despre aceste modificari au inceput in sedinta conducerii Camerei Deputatilor de luni, 29 mai. Potrivit stenogramei sedintei, liberalul Victor Paul Dobre a contestat o solicitare a Comisiei juridice de a lucra in paralel cu plenul in zilele de luni, in conditiile in care programul normal presupune activitate in comisii in ziua de marti, arata News.ro

"Colegii mei din Comisia juridica, considera ca este o practica de a se tine Comisia luni, astfel incat nu se tine Comisia normal cand este prevazuta, martea. Deci, toti colegii din Comisia juridica considera ca nu este normal sa se lucreze, mai ales intr-o Comisie de asemenea importanta si legile care se dezbat acolo, de ce nu este o procedura normala, dupa plen, marti dupa amiaza, si se insista tot timpul pe introducerea in timpul programului plenului, lucru ce le si limiteaza posibilitatea de a-si sustine proiectele sau de a participa la dezbaterile de plen?", a spus el.

Deputatul PSD Florin Iordache, membru al Comisiei juridice, a explicat ca este nevoie de acest program pentru ca ordinea de zi a Comisiei este mare si nu este timp suficient pentru a o parcurge intr-o singura sedinta, potrivit aceleiasi surse.

O discutie similara a aparut si in momentul in care se discuta despre prelungirea programului Comisiei de agricultura. Deci, lunea in plen este numai o ora, la care jumatate din comisii solicita sa lucreze in paralel, martea o ora si jumatate, totusi cred ca, avem...., ar trebui sa avem un anumit respect fata de oamenii care ne-au ales.

Liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu, l-a sustinut pe Dobre si a spus ca este nevoie de o discutie cu presedintele forului, Liviu Dragnea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro