Deputatii au votat pentru arestarea liberalului Theodor Nicolescu

Deputatii au votat pentru arestarea liberalului Theodor Nicolescu

Secretarul Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici, a declarat ca cererile DNA de retinere si arestare a liberalului Theodor Nicolescu au fost aprobate cu 174 de voturi pentru, 99 impotriva, iar sapte voturi au fost anulate. Directia Nationala Anticoruptie cere arestarea preventiva pentru deputatul PNL Theodor Nicolescu, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita si a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, se arata in comunicatul de presa remis de DNA.

acum 110 luni (25 Mar 2015)

Secretarul Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici, a declarat ca cererile DNA de retinere si arestare a liberalului Theodor Nicolescu au fost aprobate cu 174 de voturi pentru, 99 impotriva, iar sapte voturi au fost anulate.

Deputatul PNL de Arges Theodor Nicolescu a declarat astazi, in fata plenului, ca refuza sa isi implore colegii sa respinga cererile DNA de retinere si arestare in cazul sau. Inteleg sa imi asum partea de decenta in cazul procedurii in care sunt implicat. Cred ca delicatetea ar trebui sa existe.As fi putut sa vin aici si sa tin un discurs prin care sa va implor sa respingeti aceasta cerere.

Ulterior, a luat cuvantul deputatul Ludovic Orban care a vorbit despre calitatile lui Nicolescu, dar a si avertizat ca Parlamentul nu trebuie sa respinga cererile Justitiei.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, luni, cererile DNA de retinere si arestare preventiva a deputatului PNL Theodor Nicolescu. Nicolescu nu a fost prezent la comisie, unde ar fi trebuit audiat, "din considerente de colegialitate", in contextul in care a fost vicepresedinte al forului.

Directia Nationala Anticoruptie cere arestarea preventiva pentru deputatul PNL Theodor Nicolescu, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita si a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, se arata in comunicatul de presa remis de DNA.

"In cursul anului 2008, inculpatul Theodor Catalin Nicolescu, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a emis in cazul a trei dosare, titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si nici prevederile art. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, supraevaluand bunurile imobile re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro