Deputatii, 120 de deplasari externe in sase luni

Deputatii au plecat, in primele sase luni ale anului, in 120 de deplasari externe, care au insumat cheltuieli de peste 1.200.000 de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor. Pe langa costurile cu vizitele in strainatate, Parlamentul cheltuieste pentru fiecare ales 5.000 de lei pentru salariu, la care se adauga bani pentru diurna, cazare, telefon si transport, iar cei cu functii de conducere in Legislativ ajung pana la 12.000 de lei, dupa cum relata anul trecut Jurnalul National.

acum 85 luni (15 Aug 2016)

Deputatii au plecat, in primele sase luni ale anului, in 120 de deplasari externe, care au insumat cheltuieli de peste 1.200.000 de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor. Pentru cele cinci persoane care au participat la misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din aceasta tara s-au cheltuit 99.667 de lei.

Deplasarea in China timp de cinci zile a unei delegatii a Comisiei pentru politica externa a Camerei Deputatilor, formata din cinci persoane, a costat 94.060 de lei.

Intre deplasarile cu costuri ridicate se numara si participarea, in februarie, la prima parte a Sesiunii ordinare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a sase persoane, timp de sase zile. Costurile deplasarii au fost de 51.962 de lei.

Cele mai multe deplasari externe au fost realizate de deputati in luna martie, respectiv 35, care au costat 335.298 de lei.

Camera inferioara a Parlamentului a cheltuit cu deputatii peste 57 de milioane de lei in primele sase luni ale anului.

Pe langa costurile cu vizitele in strainatate, Parlamentul cheltuieste pentru fiecare ales 5.000 de lei pentru salariu, la care se adauga bani pentru diurna, cazare, telefon si transport, iar cei cu functii de conducere in Legislativ ajung pana la 12.000 de lei, dupa cum relata anul trecut Jurnalul National. Lunar, un astfel de cabinet consuma pana la 30.000 de lei, adica aproximativ 8.000 de euro. Peste doua mii de angajati lucreaza pentru cei 548 de parlamentari.

In plus, fiecare senator si deputat primeste lunar cate 4.000 de lei pentru a-si plati cazarea in Bucuresti, dupa cum a calculat Digi24. In acest moment, avem peste 500 de parlamentari, senatori si deputati, care beneficiaza de acesti bani pentru cazare. Daca este sa facem un calcul simplu, pentru aceste doua luni de vacanta parlamentara se cheltuiesc din bugetul Parlamentului undeva la 800.000 de euro pentru a asigura cazarea senatorilor si deputatilor care, culmea, nu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro