Denunt cusut cu ata alba. Ghita nu aduce nicio proba in sustinerea declaratiei ca a participat la o conspiratie pentru a musamaliza presupusul plagiat al sefei DNA. Daca se confirma acuzele lui Ghita, el si Ponta risca puscaria

Faptul ca nu a depus o sesizare la CNATDCU in care sa reclame presupusul plagiat savarsit de Kövesi, pentru a prelungi suspansul si a rostogoli amanuntele de senzational de care sunt ahtiate televiziunile, ma face sa cred ca totul e parte dintr-un joc de distrugere a imaginii doamnei Kövesi si a DNA, de decredibilizare prin metoda translarii sefei DNA in gasca de inculpati.

acum 55 luni (5 Oct 2016)

I-a anuntat pe jurnalistii din fata Parchetului ca a venit la procurori pentru a depune probe care sa-i sustina autodenuntul privind participarea sa la falsificarea raportului de neplagiat a tezei de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kövesi.

La Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General, in declaratia de "autodenuntator", Sebastian Ghita a sustinut ca, impreuna cu niste apropiati, ar fi participat la falsificarea raportului de neplagiat in sediul Guvernului, cu stiinta premierului de atunci, Victor Ponta.

Procurorul a inceput urmarirea penala "in rem" (pentru fapta), incadrarea juridica fiind de savarsire a infractiunii de fals intelectual, care se pedepseste cu inchisoare e la unu la cinci ani.

De ce nu ar scapa denuntatorul

Cum falsul intelectual nu este infractiune de coruptie, cel care se autodenunta ca a savarsit-o nu scapa de pedeapsa penala. Altfel spus, daca amanuntele descrise de Ghita in declaratia data procurorilor ar fi adevarate, ar insemna ca se trimite pe sine la puscarie, ca si pe Victor Ponta si pe ceilalti apropiati implicati in savarsirea falsului intelectual, asa cum a indicat el.

Nicio proba la dosar

Desi in interviurile/interventiile sale TV Sebastian Ghita lasa sa se inteleaga faptul ca a dus probe la Parchet, intre care si un stick de memorie, ca a vazut inscrisuri care o pot incrimina pe Kövesi, ca le-ar fi vazut si Victor Ponta, in realitate el nu a depus nicio proba, dupa cum, de altfel, a confirmat pentru "Romania libera".

El ne-a declarat ca avea in mana un stick pe care il scosese din buzunar pentru ca urma sa intre in sediul Parchetului si sa treaca prin filtrul de control. In locul acestora, parlamentarul a vorbit despre picanterii gen prietenia atat de apropiata de sefa DNA incat jucau baschet, mergeau la crama, la gratar etc. Faptul ca nu a depus o sesizare la CNATDCU in care sa reclame presupusul plagiat savarsit de Kövesi, pentru a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro