Demnitarul care a distrus spaga de 250.000 de lei de frica unui flagrant: "Am fost speriat ca puteam fi urmariti, ca banii erau marcati"

Demnitarul care a distrus spaga de 250.000 de lei de frica unui flagrant:

Fostul secretar general adjunct al Ministerului Mediului si Padurilor, Lorant Para (41 de ani), a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Recunosc fapta de trafic de influenta, constand in primirea sumei de 250.000 lei de la Stroie Alexandru, prin intermediul lui Mitrea Marian, lasand sa se creada ca am influenta pe langa ministrul mediului si al padurilor si directorul general al Administratiei Nationale Apele Romane, pentru acordarea catre firma lui Stroie Alexandru, Delta Cons SA, a contractului de lucrari de indiguire de la Ceatalchioi, judetul Tulcea", este declaratia de recunoastere a faptelor pe care fostul secretar general adjunct a facut-o la DNA.

acum 73 luni (8 Aug 2017)

Fostul secretar general adjunct al Ministerului Mediului si Padurilor, Lorant Para (41 de ani), a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Demnitarul trebuie sa presteze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, la Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau la Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector VI.

Decizia a fost data de Tribunalul Bucuresti, dupa ce Lorant Para a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DNA. El a mai admis ca a primit un "comision" de 250.000 de lei si si servicii turistice la Viena (Austria) si in statiunea Mamaia. "Recunosc fapta de trafic de influenta"

"Recunosc comiterea faptelor, precum si incadrarea juridica asa cum au fost retinute in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale. Recunosc fapta de trafic de influenta, constand in primirea sumei de 250.000 lei de la Stroie Alexandru, prin intermediul lui Mitrea Marian, lasand sa se creada ca am influenta pe langa ministrul mediului si al padurilor si directorul general al Administratiei Nationale Apele Romane, pentru acordarea catre firma lui Stroie Alexandru, Delta Cons SA, a contractului de lucrari de indiguire de la Ceatalchioi, judetul Tulcea", este declaratia de recunoastere a faptelor pe care fostul secretar general adjunct a facut-o la DNA. In acest caz, era vorba de un contract de 5 milioane de lei, iar comisionul sau era de 5%.

Impotriva lui Para, procurorii DNA aveau mai multe probe: denunturi, declaratii de martori, interceptari ambientale si telefonice, facturi fiscale si contractele semnate de firma Delta Cons. Fostul secretar general adjunct de la Mediu a recunoscut si ca a beneficiat in 2010 de o excursie la Viena si de o cazare la Mamaia. Duba si frica de flagrant

Para a explicat ca de frica unui flagrant ar fi distrus cei 250.000 de lei, potr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro