Demitere deloc nemteasca la Colegiul German "Goethe"

Demitere deloc nemteasca la Colegiul German

Un membru al Consiliului de Administratie al Colegiului "Goethe", Mihai Bodea, si-a depus, marti, demisia, in semn de protest fata de "abuzul facut de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti prin demiterea doamnei director Cristina Popa". Au fost, in schimb, ignorate argumentele catorva evaluari institutionale anterioare (a caror expertiza a fost invariabil favorabila Conducerii liceului), ca si pozitia si argumentele catorva sute de parinti petitionari", se precizeaza intr-un comunicat remis "Adevarul" de Comitetul de parinti al Colegiului German Goethe. A dispus, din acest motiv, trecerea sarcinii de evaluare a testelor de admitere inspre profesorii germani care predau in liceu, fapt care a generat o intreaga campanie de calomniere, dezinformare si, in cele din urma, demitere", se mai arata in document.

acum 52 luni (15 Mar 2016)

Decizia Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) de a o demite pe directorarea Colegiului German "Goethe", Cristina Popa, a starnit reactii aprinse. Un membru al Consiliului de Administratie al Colegiului "Goethe", Mihai Bodea, si-a depus, marti, demisia, in semn de protest fata de

"abuzul facut de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti prin demiterea doamnei director Cristina Popa".

Noul director a refuzat sa discute cu reporterii "Adevarul" referitor la situatia generata de demiterea Cristinei Popa. Prin intermediul agentilor care asigura paza in unitatea scolara, noua conducere ne-a transmis ca nu poate sta de vorba daca nu aveam aprobare scrisa din partea Inspectoratului Scolar.

"Am incercat zadarnic in ultimii patru ani, atat cat am fost director al scolii noastre, sa ma lupt cu mentalitati strambe si vechi, cu atitudini ce puneau in pericol valorile elementare in care am sperat ca toti credem, dar un sistem corupt si mincinos a reusit sa ma invinga. Nu mai pot trai intr-o scoala alaturi de unii oameni monstruosi sufleteste, pentru care copiii inseamna doar o sursa de bani si interese. (...) Din aceste considerente, foarte dureroase pentru mine, ma voi retrage un timp din activitatea de profesor la catedra.

Copiilor mei de la clasa a V-a B le transmit ca, desi un timp poate nu voi mai fi acolo, ma pot intalni oricand, fiindca eu voi ramane oricum prima lor diriginta", se arata in mesajul Cristinei Popa.

Profesoara a explicat pentru "Adevarul" care ar fi fost, de fapt, adevaratul motiv al demiterii sale.

"Este suprinzator ca s-a schimbat un director in timpul anului fara o motivatie serioasa, cu niste controale la care nu exista un raport, cu incriminari extrem de subiective care nu tin de un management defectuos. In ultimii patru ani, reusisem o stare de obiectivitate si de neutralitate prin prezenta profesorilor germani la test. Consiliul pro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro