Demisie importanta in Guvernul francez. Ministrul Justitiei a demisionat in ziua prezentarii in Parlamentul de la Paris a proiectului de revizuire a Constitutiei

Demisia lui Christiane Taubira a fost anuntata printr-un comunicat al presedintiei franceze, in care Francois Hollande isi exprima "recunoasterea pentru activitatea" ministrului demisionar. Christiane Taubira, unul dintre putinii politicieni francezi de culoare, s-a nascut in Guyana Franceza si a fost vizata de remarci rasiste din partea extremei-drepte in perioada cat a fost ministru al Justitiei.

acum 60 luni (27 Jan 2016)

Demisia lui Christiane Taubira a fost anuntata printr-un comunicat al presedintiei franceze, in care Francois Hollande isi exprima "recunoasterea pentru activitatea" ministrului demisionar.

Christiane Taubira "a efectuat cu convingere, determinare si talent reforma Justitiei si a jucat un rol major in adoptarea mariajului pentru toti", a salutat presedintele francez.

Comunicatul noteaza de asemenea faptul ca "aceasta demisie are loc tocmai in ziua in care este prezentat in Parlamentul de la Paris proiectul de revizuire a Constitutiei".

"Uneori, ca sa rezisti, trebuie sa ramai.

Deputati din cadrul opozitiei de dreapta au salutat demisia din Cabinetul lui Valls, in timp ce ecologistii si socialistii si-au exprimat regretele.

In schimb, socialista Aurelie Filippetti a tinut sa evidentieze "talentul imens si munca" fostului ministru al Justitiei, "care va marca istoria", scrie Les Echos.

Christiane Taubira, unul dintre putinii politicieni francezi de culoare, s-a nascut in Guyana Franceza si a fost vizata de remarci rasiste din partea extremei-drepte in perioada cat a fost ministru al Justitiei.

Ea a fost inlocuita cu Jean-Jacques Urvoas, actualul presedinte al Comisiei de legi din Parlament si un apropiat al premierului Manuel Valls. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro