Demisia lui Ponta deschide razboiul pentru sefia PSD. Care sunt cele trei tabere si strategiile lor

Ponta declanseaza jihadul Victor Ponta s-a suspendat din partid, insa ramane in continuare in fruntea Guvernului, pozitie care ii lasa loc de manevra in interiorul coalitiei de guvernare, obiectivul sau fiind inlaturarea vicepremierului Gabriel Oprea de la Guvern si ruperea aliantei cu UNPR, potrivit unor surse de la varful PSD. In plus, social-democratii sunt suparati pe Ponta pentru ca au aflat de la televizor de decizia sa de a se retrage din functia de presedinte al PSD. "Nu am auzit de niciun scenariu legat de iesirea de la guvernare a PSD si nici nu cred ca se va intampla un astfel de lucru. Din punct de vedere guvernamental, lucrurile se vor rezolva in coalitia de guvernare, care, in opinia mea, trebuie sa decida sprijin pentru actualul Guvern pana la inceperea sesiunii parlamentare, cand exista posibilitatea de a depune motiune de cenzura. Cred ca iesirea lui Victor Ponta de la presedintia PSD nu inseamna decat o amanare a iesirii de la guvernare, pentru ca el a spus ca va sta deoparte pana ce se vor lamuri suspiciunile in ce-l priveste, dar eu cred ca instanta nu se va pronunta pana in toamna. Ce cred liderii locali PSD despre decizia premierului de a renunta la sefia partidului Victor Ponta a anuntat, pe Facebook, ca a luat decizia de a se retrage temporar din functia de lider al PSD, in urma problemelor sale cu Justitia, desi atat Klaus Iohannis, cat si Opozitia i-au cerut sa renunte la functia de premier, nicidecum la cea de sef de partid.

acum 92 luni (14 Jul 2015)

In urma discutiilor purtate cu mai multi lideri de la varful PSD, "Adevarul" va dezvaluie tacticile pe care le au in vedere in perioada urmatoare cele trei grupari care s-au conturat in PSD.

Ponta declanseaza jihadul

Victor Ponta s-a suspendat din partid, insa ramane in continuare in fruntea Guvernului, pozitie care ii lasa loc de manevra in interiorul coalitiei de guvernare, obiectivul sau fiind inlaturarea vicepremierului Gabriel Oprea de la Guvern si ruperea aliantei cu UNPR, potrivit unor surse de la varful PSD. Unul din motivele pe care le va invoca Ponta va fi adoptarea salariilor pentru demnitari de catre Guvern pe la spatele sau, desi vicepremierul l-a anuntat de ordonanta pe care urma sa o aprobe Guvernul saptamana trecuta. Daca revocarea lui Oprea din Guvern nu va duce la ruperea coalitiei de guvernare, Ponta ar face oricum aceasta miscare inainte de o eventuala motiune de cenzura a liberalilor.

Ponta isi are asigurat scaunul de premier pana in toamna, la inceputul sesiunii parlamentare, moment de la care intentioneaza sa duca PSD in Opozitie pana la alegerile de anul viitor, potrivit surselor citate. In ceea ce priveste planurile sale in PSD, Ponta o va promova pe Rovana Plumb, unul dintre putinii oameni de incredere pe care ii mai are, la varful partidului pana cand isi va rezolva problemele din Justitie. Numai ca decizia lui Ponta de a o alege pe Plumb succesoarea sa nu este deloc pe placul partidului. Sunt multi colegi care nu sunt de acord cu ea", au declarat surse din PSD. In plus, social-democratii sunt suparati pe Ponta pentru ca au aflat de la televizor de decizia sa de a se retrage din functia de presedinte al PSD. Trebuie sa ne explice la urmatoarea sedinta", ne-a declarat un lider de la centru. Premierul ar intentiona sa-l schimbe si pe Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputatilor, pentru modul cum a gestionat votarea lui Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de sef al SIE ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro