Demisia lui Ponta ar servi tuturor. Inclusiv PSD si UNPR

Sfarsitul politic al lui Ponta este grabit, in opinia colegilor de partid si de coalitie, pe de o parte, de mai vechile probleme ale acestuia cu DNA, probleme care ar fi pe cale sa ia o turnura total defavorabila premierului. In timp ce premierul si-a rapit, zilnic, clipe pretioase din vacanta de lux prin Caraibe pentru a-i persifla pe "flamanzii de la PNL/PDL" care vorbesc de consultari si nu au inteles geniul din spatele masurilor cuprinse in noul Cod Fiscal, Oprea a rupt, iar, randurile, vorbind de dialog si negocieri in numele "interesului national".

acum 107 luni (10 Aug 2015)

La nivelul discursului public, avem "cel mai bun prim-ministru de la revolutie incoace" si "cea mai buna guvernare" pe care a avut-o Romania vreodata. Sfarsitul politic al lui Ponta este grabit, in opinia colegilor de partid si de coalitie, pe de o parte, de mai vechile probleme ale acestuia cu DNA, probleme care ar fi pe cale sa ia o turnura total defavorabila premierului. Tot pe surse, pe piata au fost aruncate, in ultimele zile, mai multe informatii cum ca Ponta ar urma sa fie trimis in judecata la scurt timp dupa ce va fi audiat din nou si ii vor fi prezentate rezultatele expertizei financiar-contabile dispuse de procurorul de caz.

Pe de alta parte, multi vad in recentele luari de pozitie ale lui Liviu Dragnea si Gabriel Oprea semnalul clar ca acestia vor sa-l vada pe Ponta semnandu-si cat mai curand demisia. In timp ce premierul si-a rapit, zilnic, clipe pretioase din vacanta de lux prin Caraibe pentru a-i persifla pe "flamanzii de la PNL/PDL" care vorbesc de consultari si nu au inteles geniul din spatele masurilor cuprinse in noul Cod Fiscal, Oprea a rupt, iar, randurile, vorbind de dialog si negocieri in numele "interesului national". La randul sau, Liviu Dragnea nu doar ca nu s-a repezit sa cante pe aceeasi voce cu premierul PSD, dar a subliniat ca are "toata disponibilitatea" pentru mai multe runde de discutii.

Unele tehnice - unde il trimite pe ministrul Eugen Teodorovici cu misiunea "refundamentarii" Codului Fiscal, plecand de la observatiile presedintelui Klaus Iohannis si ale specialistilor in economie -, altele politice, care sa aiba loc inaintea sesiunii extraordinare. Evident, de ochii lumii macar si in virtutea solidaritatii cu premierul, Dragnea putea sa apere si el Codul Fiscal, asa cum a facut-o Calin Popescu Tariceanu. A preferat, insa, sa nu spuna nici un cuvant despre cat de minunata si vizionara ar fi noua lege fiscala. Sa fim seriosi, ministrii si chiar premierul puteau fi chemati in Kiseleff sa dea explicatii si sa-si ia n... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro