Demersul unui jurnalist. E prea tarziu pentru alegeri in doua tururi de scrutin

Demersul unui jurnalist. E prea tarziu pentru alegeri in doua tururi de scrutin

Specialistii in drept constitutional spun ca e prea tarziu ca CCR sa schimbe regulile electorale Curtea Constitutionala ar trebui sa transeze sesizarea referitoare la alegerea primarilor in asa fel incat, daca se va decide in favoarea a doua tururi de scrutin, verdictul sa poata fi pus in practica inainte de 5 iunie, data alegerilor locale.

acum 46 luni (18 Apr 2016)

Specialistii in drept constitutional spun ca e prea tarziu ca CCR sa schimbe regulile electorale

Curtea Constitutionala ar trebui sa transeze sesizarea referitoare la alegerea primarilor in asa fel incat, daca se va decide in favoarea a doua tururi de scrutin, verdictul sa poata fi pus in practica inainte de 5 iunie, data alegerilor locale.

Constitutionalistii se opun

Secretarul Comisiei de la Venetia, Thomas Markert, si profesorul universitar Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, considera ca o astfel de modificare a legislatiei, cu foarte putin timp inainte de alegeri, nu este potrivita.

"Elementele majore ale sistemului electoral nu trebuie schimbate in anul de dinaintea alegerilor", a spus Thomas Markert. "Nu se poate modifica legea cu o saptamana inainte de alegeri, electoratul va fi bulversat", a afirmat si Gheorghe Iancu, pentru EVZ. El a apreciat ca, intr-adevar, alegerea intr-un singur tur incalca pluralismul politic, favorizand partidele mari si sanctionandu-le pe cele mici, dar acest fapt se stia din momentul in care aceasta lege a fost votata.

+CTP, atac dur la PNL si Marian Munteanu: PNL propune un candidat cu o ideologie de ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro