Demers inedit al Politiei Rutiere la Iasi. Agentii au adunat scaunele mortilor din accidente rutiere in centrul orasului

Demers inedit al Politiei Rutiere la Iasi. Agentii au adunat scaunele mortilor din accidente rutiere in centrul orasului

Cei care purtau centura: scaunele soferilor sau ale pasagerilor care au ales sa poarte centura peste spatarul scaunelor.De aceea, le-am extras din epavele masinilor implicate in accidente grave si le-am oferit un loc special in cadrul primei expozitii urbane derulate de Politia Romana", se arata in prezentarea campaniei online.

acum 47 luni (29 Jul 2016)

La Iasi, unicii supravietuitori din 14 accidente rutiere petrecute in diferite judete din tara isi spun povestea in Piata Unirii.

Scaunele pe care au stat 14 victime care au murit in accidente rutiere sunt expuse in centrul Iasiului pana pe 31 iulie. De pe 1 august, scaunele vor fi expuse in Brasov.

Campania "Supravietuitorii - trisezi centura, pacalesti viata" este organizata sub forma unei "expozitii", in care exponatele sunt cele 14 scaune care au supravietuit impactelor violente.

Langa fiecare scaun se afla si povestea acestuia, mai exact relatarea accidentului in urma caruia soferul sau calatorul care nu si-a pus centura de siguranta si-a pierdut viata.

Povestea tragica a scaunului din judetul Iasi care a fost inclus in campanie s-a scris intr-o zi de marti. Iulian a scos masina din zapada dupa aproape o ora de dat la lopata, apoi s-a tolanit fericit peste mine. Semnalul care avertizeaza necuplarea centurii de siguranta a spart linistea. A tras pe dreapta, a pus centura peste mine si se pregatea sa iasa din nou pe sosea.

Expozitia poate fi vazuta si online, pe site-ul www.supravietuitori.ro, pe intreaga durata a campaniei care se incheie pe 21 august la Timisoara.

Despre expozitia Supravietuitorii, organizatorii sustin ca este un manifest pentru constientizarea unui fenomen de amploare, cu consecinte grave in Romania.

"Nepurtarea centurii de siguranta ucide anual sute de romani. Cei care purtau centura: scaunele soferilor sau ale pasagerilor care au ales sa poarte centura peste spatarul scaunelor.De aceea, le-am extras din epavele masinilor implicate in accidente grave si le-am oferit un loc special in cadrul primei expozitii urbane derulate de Politia Romana", se arata in prezentarea campaniei online. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro