Demers impotriva primarului care a jignit o consiliera, numind-o "animala dracului" si "nesimtita": "A tolera inseamna a te solidariza cu faptasul"

Demers impotriva primarului care a jignit o consiliera, numind-o

Catalina Popa, consilier local de Husi din partea PNL, l-a dat in judecata pe primarul Ioan Ciupilan solicitand daune morale in cuantum de 100.000 de euro pentru denigrarea publica si "gravele prejudicii morale". Consiliera isi explica demersul juridic subliniind ca in cazul de fata, nu este vorba de doua persoane fizice care au avut o disputa intr-un spatiu privat, ci "de doua persoane publice, in care una a fost terfelita si calcata in picioare, intr-o sedinta publica, de consiliu local, de catre cea mai reprezentativa persoana publica, pe plan local".

acum 27 luni (27 Feb 2018)

Catalina Popa, consilier local de Husi din partea PNL, l-a dat in judecata pe primarul Ioan Ciupilan solicitand daune morale in cuantum de 100.000 de euro pentru denigrarea publica si "gravele prejudicii morale".

Catalina Popa a anuntat ca suma ce va fi incasata in urma hotararii instantei de judecata va fi donata unor fundatii caritabile cu scop umanitar precum "Casa share", "Magic Camp", etc.

Consiliera isi explica demersul juridic subliniind ca in cazul de fata, nu este vorba de doua persoane fizice care au avut o disputa intr-un spatiu privat, ci "de doua persoane publice, in care una a fost terfelita si calcata in picioare, intr-o sedinta publica, de consiliu local, de catre cea mai reprezentativa persoana publica, pe plan local".

"Nu am avut pretentia ca, vreo organizatie de femei sa ia atitudine, sa sesizeze Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, desi ar fi fost posibil, pentru ca, in principal, rolul unei asemenea organizatii de femei si ratiunea de a fi, este acela de aparare a demnitatii umane. Si cel mai grav, mai inseamna a da un semnal negativ in societate, respectiv ca, umilirea unei persoane este permisa, este fireasca si acceptata, atat timp cat cel care o comite, detine puterea", precizeaza Catalina Popa.

Prin actiunea sa in instanta, consiliera Catalina Popa sustine ce vrea sa inhibe o asemenea mentalitate si vrea sa dea un exemplu pentru ceilalti, despre cum trebuie sa lupte impotriva abuzului de putere.

Acuzat ca nu poate aduce argumente si ca sunt nevoiti "sa stea cu capul plecat si sa accepte orice mizerie pe care o propune", primarul Ciupilan s-a infuriat si a acuzat-o pe Catalina Popa ca ar fi fost data afara de la banca la care a fost angajata pentru ca ar fi fost prinsa furand. In replica, consiliera Popa a comentat, in timp ce se supunea la vot proiectul de hotarare: "cat este de prost!".

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro