Demagogie. Desi au criticat masurile Guvernului Ponta, alesii PNL si PDL le-au votat cu doua maini

In ciuda semnelor de intrebare legate de capacitatea bugetului de stat de a suporta avalansa de proiecte electorale, Parlamentul a dat unda verde reducerii CAS si amnistiei fiscale pentru bugetari, mame si pensionari. Potrivit cifrelor avansate de ministrul Muncii, Rovana Plumb, vor beneficia de cele trei proiecte de amnistie fiscala 50.000 de pensionari, 20.000 de mame si 25.000 de bugetari.

acum 73 luni (10 Sep 2014)

In ciuda semnelor de intrebare legate de capacitatea bugetului de stat de a suporta avalansa de proiecte electorale, Parlamentul a dat unda verde reducerii CAS si amnistiei fiscale pentru bugetari, mame si pensionari. Un amendat introdus luni in Comisia de buget-finante, de deputatul PSD Viorel Stefan, spune ca reducerea se va aplica veniturilor "aferente lunii urmatoare intrarii in vigoare" a legii. Cu alte cuvinte, daca legea intra in vigoare, de pilda, in luna noiembrie, scaderea se va aplica de la 1 decembrie. In acest fel, parlamentarii puterii si-au luat o masura de siguranta in eventualitatea in care presedintele Traian Basescu decide sa atace la Curtea Constitutionala proiectul de lege. De asemenea, presedintele a criticat dur prestatia premierului Victor Ponta si a ministrului de Finante Ioana Petrescu de la consultarile de la Palatul Cotroceni, facand referire la "o echipa foarte nepregatita". Ulterior, seful statului a cerut Parlamentului reexaminarea proiectului de lege, subliniind impactul major asupra bugetului si faptul ca, in 2015, fondul de pensii va avea un deficit de peste 18 miliarde de lei. Cererea de reexaminare a fost respinsa, ieri, la unison de putere si opozitie, inregistrandu-se 307 voturi "pentru" si doar 7 "impotriva".

Ploaia de amnistii fiscale

Cum lunea viitoare, cu ocazia inceperii anului scolar, toti politicienii se vor imbulzi sa fie in mijlocul alegatorilor, alesii s-au grabit sa voteze alte trei proiecte controversate, dar cu impact electoral: cele prin care sunt amnistiate fiscal mai multe categorii de persoane. Este vorba de bugetarii, pensionarii si mamele care au incasat sume necuvenite, in special din vina functionarilor publici care au facut calculele (in cazul bugetarilor, intra si sporurile ilegale acordate angajatilor din primarii).

Potrivit cifrelor avansate de ministrul Muncii, Rovana Plumb, vor beneficia de cele trei proiecte de amnistie fiscala 50.000 de pensionari, 20.000 de mame si 25.000 ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro