Delta Dunarii, paradisul redescoperit de romani: "Nu au mai fost atatia turisti in Delta din anii '90"

Delta Dunarii, paradisul redescoperit de romani:

"Am vorbit cu mai multi investitori si din delta si de pe litoral, si desi nu avem inca date statistice, se pare ca sezonul turistic l-a intrecut pe cel din 1898". Astfel, oamenii campeaza pe plaje protejate, circula cu viteze mari pe canalele deltei, sau nu achita tariful de acces pe teritoriul rezervatiei, care este de 5 lei de persoana pe zi.

acum 78 luni (12 Sep 2016)

Record de turisti in Delta Dunarii, ca in anii '90. Investitorii din turism sunt bucurosi ca romanii au redescoperit Romania, si mai cu seama Delta Dunarii. Un investitor din Sfantu Gheorghe spune ca era obisnuit ca turistii sa plece din zona dupa 15 august, insa in acest an, in luna septembrie, satul este plin, ca in miezul verii. Pe de o parte este vorba de investitiile care s-au facut in zona, dar si vremea buna a atras oamenii catre aceste meleaguri", spune Eduard Acsente, care organizeaza excursii in zona. "Am vorbit cu mai multi investitori si din delta si de pe litoral, si desi nu avem inca date statistice, se pare ca sezonul turistic l-a intrecut pe cel din 1898". Apoi, este vorba de investitiile care s-au realizat si in delta si pe litoral. Cei mai entuziasti sunt investitorii cu varste cuprinse intre 25 si 50 de ani", spune el. Putine locuri de campare Din pacate, spune el, in Romania inca nu avem suficiente campinguri, unde turistii dornici sa petreaca in mijlocul naturii sa aiba parte de conditii civilizate de petrece a vacantei. Tot la capitolul minusuri se iscrie si lipsa de promovare a Dunarii. Avem 1.000 de kilometri de Dunare pe teritoriul tarii noastre. Turisti needucati Grigore Baboianu, guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, considera ca este la fel de importanta si calitatea turistilor care ajung in delta. An de an, autoritatile se confrunta cu probleme aparute ca urmare a modului de a face un turism dezorganizat. Astfel, oamenii campeaza pe plaje protejate, circula cu viteze mari pe canalele deltei, sau nu achita tariful de acces pe teritoriul rezervatiei, care este de 5 lei de persoana pe zi. Va mai recomandam:

O altfel de vacanta in Delta Dunarii: o zi alaturi de pescari, incheiata cu o masa traditionala si delicioasa

Sacalin, peninsula care se roteste. Misterele limbii de pamant care s-a nascut din Marea Neagra si a aparut in urma cu un secol si jumatate

Incursiune pe ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro