Delta din Carpati s-a mutat la Brasov. Locul perfect de relaxare, pescuit si birdwatching

Delta din Carpati s-a mutat la Brasov. Locul perfect de relaxare, pescuit si birdwatching

Aici se pot admira si peste 200 de specii de pasari deoarece este unul unul dintre cele mai reprezentative locuri de popas a pasarilor din Transilvania. O camera la pensiuni costa intre 70 si 100 de lei, dar sunt si hoteluri de lux unde o camera costa 250 de lei pe noapte.

acum 78 luni (8 Jul 2015)

Delta din Carpati se intinde pe 415 hectare si este locul unde pestele traieste in mediu natural controlat, cu vegetatie acvatica, stuf, pasari si animale de apa. Tot in Delta din Carpati traiesc peste 200 de specii de pasari ce pot fi admirate in libertate si intr-un peisaj cum rar vezi in Romania. Delta din Carpati este cu atat mai spectaculoasa cu cat este o combinatie perfecta intre campie si munte, cu aer curat, multa verdeata si o liniste care relaxeaza pe oricine. Delta din Carpati, locul perfect pentru Birdwatching

Daca ajungeti in Delta din Carpati trebuie sa aveti neaparat un binoclu si un aparat de fotografiat. Aici se pot admira si peste 200 de specii de pasari deoarece este unul unul dintre cele mai reprezentative locuri de popas a pasarilor din Transilvania. Aici se pot admira: starcul pitic, starcul rosu, barza neagra, rata rosie, eretele de stuf, crestetul pestrit, cristelul de camp. De asemenea, pe perioada unui an, numarul pasarilor de apa depaseste cifra de 20.000.

Pentru cateva specii de pasari cum sunt barza neagra, egreta mica, egreta mare, califarul alb, este zona cu cele mai mari efective observate in Transilvania. De asemenea, Delta din Carpati este singurul loc din Transilvania unde isi fac cuib cormoranul mic si pescarusul cu cap negru. Si berzele iubesc zona, iar in anul 2013 s-a stabilit si un record: 80 de berze negre aflate in perioada de migratie au poposit saptamani intregi pe helesteele de la Dumbravita. Complexul piscicol cuprinde un lac de acumulare si un sistem de elestee piscicole, care totalizeaza 414 hectare. O zi de pescuit costa 25 de lei. Cum ajungeti la Delta din Carpati

Delta din Carpati se afla in depresiunea Barsei, judetul Brasov, la 25 km nord de Municipiul Brasov, pe DN 1, care leaga Brasovul de Sibiu, spre comuna Dumbravita. O camera la pensiuni costa intre 70 si 100 de lei, dar sunt si hoteluri de lux unde o camera costa 250 de lei pe noapte.

Promovata printr-un festival ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro