Delicioasa iahnie de fasole cu carnati. Care este secretul pentru a evita balonarea si crampele stomacale
Iahnia de fasole cu carnati este unul dintre cele mai cunoscute preparate traditionale romanesti. De pilda, fasolea cu ciolan este un preparat care se consuma, de regula, cu ocazia zilei de 1 decembrie. Iahnia de fasole cu carnati se mananca cu diverse salate, cum ar salata de sfecla rosie, dar merge la fel de bine cu muraturi, ardei copti sau castraveti murati.
Iahnia de fasole cu carnati este unul dintre cele mai cunoscute preparate traditionale romanesti. De pilda, fasolea cu ciolan este un preparat care se consuma, de regula, cu ocazia zilei de 1 decembrie.
"Iahnia de fasole cu carnati isi are originea in popotele militare si bucatariile de campanie ale ostasilor romani din primul si cel de-al doilea razboi mondial. Si asta pentru ca era o mancare relativ usor de facut, consistenta si satioasa.
-Ulei de floarea soarelui-100 de mililitri;
-Pasta de tomate-200 de grame;
Ordinea corecta in care se adauga ingredientele
Mai intai, se fierbe fasolea in doua ape. Prima fierbere va avea loc timp de 30 de minute, iar apa va fi aruncata. Cel de-al doilea ciclu termic va dura 45 de minute, cu adaos de sare, si putem folosi o parte din a doua apa in care am fiert fasolea in produsul final.
Multi gurmanzi si-au facut un obicei din a manca iahnia cu pofta, astfel ca, de multe ori, le cade greu la stomac. Nu mai vorbim de problema balonarii, care se pune ori de cate ori se consuma un preparat in care este inclusa si fasolea.
"Vorbind de iahnia de fasole cu carnati, daca se respecta primul pas, ce inseamna fierberea in doua sau chiar trei ape, problema crampelor la stomac si a balonarii nu ar trebui sa apara", precizeaza Nichi Maracine. Se adauga apoi pasta de tomate si carnatii, pentru ca acestia din urma se prepara termic relativ repede.
Punem si putina apa din recipientul unde a fiert fasolea, asa cum aminteam anterior, pentru a transmite si putin din aroma acesteia. Se adauga apoi aromele, insemnand foaia de dafin, cimbrul, usturoiul tocat sau zdrobit si sare dupa gust.
Cand constatam ca s-au patruns carnatii, asta insemnand cinci, maxim zece minute, adaugam fasolea fara niciun fel de zeama.
Dupa ce a dat in c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro