Delicii din bucataria traditionala saseasca: secretele prepararii celui mai bun brock si a supei de chimen

Delicii din bucataria traditionala saseasca: secretele prepararii celui mai bun brock si a supei de chimen

Sasul plecat de multa vreme din tara, care se intoarce cu drag si cu dor acasa, va dori neaparat sa guste dintr-o portie de brock, preparat traditional facut cu paine de casa, zeama de varza si carnati. Daca vreti sa testati, neaparat trebuie sa aveti paine de casa, care se taie felii subtiri si se aseaza intr-un castron, dupa care se toarna peste zeama de varza incalzita si se lasa la inmuiat o jumatate de ora.

acum 103 luni (10 May 2015)

Sasul plecat de multa vreme din tara, care se intoarce cu drag si cu dor acasa, va dori neaparat sa guste dintr-o portie de brock, preparat traditional facut cu paine de casa, zeama de varza si carnati. Daca vreti sa testati, neaparat trebuie sa aveti paine de casa, care se taie felii subtiri si se aseaza intr-un castron, dupa care se toarna peste zeama de varza incalzita si se lasa la inmuiat o jumatate de ora. Intr-o cratita separata se face o prajeala cu ceapa si carnati, iar in cazul in care carnatul este afumat acesta se poate fierbe direct in zeama de varza. Rose Marie Muller spune ca ciorba de sfecla galbena se face obligatoriu de Anul Nou - Foto Ramona Gaina O ciorba pe care o fac doar sasii are la baza sfecla galbena si carnea de porc. Se pune un os de porc la fiert, iar separat se curata zarzavatul - sfecla galbena, morcov, patrunjel, o ceapa si 5 catei de usturoi. Dupa jumatate de ora, se adauga in oala in care fierbe carnea, iar cand e gata se drege cu un galbenus de ou si o lingura de smantana. "Era ciorba noastra de Anul Nou, se spune ca gaina si atunci nu facea supa de gaina de Anul Nou, faceam aceasta ciorba care este foarte gustoasa", spune Rose Marie Muller. Chimenul se pune la fiert cu apa si o ceapa, nu se lasa foarte mult, apoi se strecoara si se "prinde" cu putin rantas - faina prajita in ulei. Cand e gata se serveste cu paine prajita, care se taie crutoane si se pune in supa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro