Delicii de post: reteta de spaghete de vegetale cu mamaliguta

Delicii de post: reteta de spaghete de vegetale cu mamaliguta

E bine sa planuim acest preparat de pe o zi pe alta, pentru a avea timp sa pregatim o mamaliguta pe care apoi sa o lasam sa sa raceasca. Intr-o tigaie mai larga vom adauga trei sau patru linguri de sos special, o vom pune pe foc iute dupa care adaugam spaghetele de vegetale.

acum 36 luni (2 Dec 2016)

E bine sa planuim acest preparat de pe o zi pe alta, pentru a avea timp sa pregatim o mamaliguta pe care apoi sa o lasam sa sa raceasca. Mamaliga rece, facuta deci cu o zi in urma, o vom taia in forma de cerc, patrat sau dreptunghi. La dressing folosim 250 grame rosii cherry proaspete, ceapa de apa rosie, ulei, un catel de usturoi, sare si piper", mentioneaza bucatarul buzoian Cristi Dobre. Rosiile trebuie taiate in jumatate, ceapa va fi portionata in cubulete foarte mici, catelul de ustoroi il vom strivi, vom inlatura foitele uscate dupa care il tocam foarte fin. "Punem intr-un bol toate aceste ingrediente pentru dressing, dupa care le amestecam usor si le dam la rece, pentru o ora cel putin", spune Chef Cristi Dobre (foto jos). Pentru sosul special in care o sa gatim spaghetele ne trebuie 100-200 grame salata Rucola, cateva frunze de busuioc proaspat , 50 ml ulei, doi catei de usturoi , sare si piper . Modul de preparare Pentru gatirea spaghetelor vegetale cu mamaliguta ne este recomandata folosirea unei tigai care nu lipeste, in care adaugam doua linguri de ulei. Vom pune intr-o strecuratoare vegetalele taiate fideluta si le vom introduce pentru maximum 30 de secunde in apa clocotita. Intr-o tigaie mai larga vom adauga trei sau patru linguri de sos special, o vom pune pe foc iute dupa care adaugam spaghetele de vegetale. Amestecam viguros cu o spatula de cauciuc, iar dupa trei minute le luam de pe foc. Asezam pe farfurie mamaliguta prajita apoi vegetalele deasupra si, de jur-imprejur, vom adauga dressingul", explica bucatarul buzoian, Cristi Dobre. De asemenea, dressing-ul va fi mult mai aromat daca va fi preparat cu cel putin o zi inainte si pastrat la frigider. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro